Boende

Sigtunastiftelsen

En del av: Sigtunastiftelsen

Fest, högtid & bröllop

Mitt hjärta är ditt, ditt hjärta är mitt…….

Sigtunastiftelsen är en underbar plats för fest, bröllop och högtider. Här finns allt samlat på ett och samma ställe: kapell inomhus och friluftskyrka utomhus eller Rosengården att vigas i. Matsalarna för bröllopsmiddagen, med rosorna och springbrunnen alldeles bredvid. I den Italieninspirerade byggnaden med vackra valv sover också brudpar och gäster gott – gästrummen är individuellt inredda och har alla sin egen karaktär.

Här finns den atmosfär som bidrar till att göra dagen till det oförglömliga minne ni vill att den ska vara. De hjälper er att planera och genomföra den stora dagen.
Kontakta oss gärna för en personlig visning. 08 592 589 00 eller info@sigtunastiftelsen.se 

Bröllopsplanering
Ett bröllop kräver noggrann planering och de kan hjälpa er.
I samband med er bokning sitter vi ned tillsammans och ni berättar hur ni vill ha er dag. Vi kommer med förslag och bidrar med synpunkter. Vi kan hjälpa er med kontakter till fotograf, musiker, vigselförrättare, underhållare etc. Vi kommer att träffas minst två gånger och ha kontakt via e-post fram till den stora dagen.

Bröllopsdagen
Gästerna kan checka in från klockan 14.00. Brudparet kan få sitt rum redan på förmiddagen för att i lugn och ro förbereda sig. På Sigtunastiftelsen finns många bra platser för fotografering: inne i kapellet, i Rosengården eller i någon av pelargångarna – det är bara fantasin som sätter gränserna.

Vigseln
Vi har tre bra platser för vigsel på Sigtunastiftelsen:

Olaus Petri-kapellet som ligger i direkt anslutning till Rosengården är ett fint litet kapell. Det rymmer upp till 120 gäster. Här finns orgel, piano och en mycket bra musikanläggning
Rosengården som inramas av pelargångar och för tankarna till ett kloster i Italien. I mitten porlar vattnet från springbrunnen och runt om står de röda rosorna. Rosengården passar även bra för borgerliga vigslar
Friluftskyrkan är som det låter en utomhuskyrka. Vid vackert väder är det en mycket bra plats för vigseln
I grundavgiften ingår dessa tre platser med möblering och blommor.

I Sigtuna stad finns Mariakyrkan och Rådhuset, två mycket fina platser att vigas på.

Drink och middag
Efter vigseln serveras brudskålen i Rosengården eller i våra salonger. Gästerna minglar och brudparet gratuleras.

I stora matsalen serveras festmiddagen. Vi dukar borden med vitt linne, brutna servetter, levande blommor som går i färg med brudbuketten och tända ljus. Borden kan placeras på olika sätt, vi kommer gemensamt överens om vad som passar er.

Maten är en viktig höjdpunkt. Vi ger er gärna några förslag på bröllopsmenyer att utgå ifrån. Har ni speciella önskemål tar vi fram förslag utifrån dessa. Det är er dag. Ni ska känna er nöjda och säkra på att det blir bra.

Bröllopstårtan kommer från Ankans Tårtverkstad. Inför bröllopet får ni möjlighet att pröva lite olika sorter och bestämma vilken tårta ni önskar. Kaffe och bröllopstårtan serverar vi i salongerna eller i Rosengårdens pelargångar.

Dans och bar
Dans till levande musik, diskjockey eller egen medhavd musik – valet är ert. Sigtunastiftelsen har ingen musikanläggning för dansmusik, men vi hjälper er gärna att hyra in det som behövs.

Under kvällen kommer baren vara öppen och redo att servera det ni önskar. Det finns olika möjligheter för baren som vi tillsammans kommer fram till. Ni kan bjuda på baren, subventionera eller låta gästerna betala.

Vi har serveringstillstånd fram till kl 01.00, då stänger baren och musiken tystnar. Önskar ni ha extra öppet till kl 03.00 så ansöker vi om förlängt tillstånd. En kostnad på 4000 kr / timme debiteras vid förlängt serveringstillstånd. Förlängning av tillståndet är endast möjligt om ni hyr hela byggnaden.

Dagen efter
Klockan 9 – 11 står stora frukostbuffén uppdukad i matsalen. Alla gästerna samlas och går igenom gårdagens fest. Kanske är det dags för presentöppning ute i Rosengården. Utcheckning är klockan 11.30.

Kontaktinformation

Box 57
193 22 SIGTUNA
Telefon: 08-59258900

E-post: info@sigtunastiftelsen.se
Hemsida: https://sigtunastiftelsen.se/

Hitta hit

Mer från Sigtunastiftelsen

Utbud