Service

SSHL

Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket – SSHL är Sveriges ledande internatskola och den bästa skolan för svenskar i världen. Här finns en trygg studiemiljö, rik fritid och en underbar närmiljö. På våra tio internat bor ca. hälften av skolans elever, den andra hälften kommer från närområdet i Sigtuna.

Redan på 1920-talet fanns i Sigtuna två internatskolor: Sigtunastiftelsens Humanistiska Läroverk, grundat av biskop Manfred Björkquist och Sigtunaskolan, grundad av teologen Harry Cullberg. De förenades 1980 i Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket, SSHL.

Det är lätt att trivas på SSHL. Bor du, som många av våra elever, på skolans internat, kommer du nära dina kamrater varje dag. Ni delar allt i vått och torrt och de vänskapsband ni knyter har goda chanser att hålla livet ut. Med trivsel i skola och på internat och med hjälp av engagerade lärare, kommer du att märka hur mycket roligare skolarbetet blir.

På SSHL finns elever och lärare med bakgrund i mer än 60 länder. I din klass, på elevhemmen och på din fritid får du kontakt med människor från andra kulturer, med andra vanor, traditioner och erfarenheter. Det är både roligt och berikande och kommer att betyda mycket för att du ska utvecklas som person.

SSHL ligger nära Stockholm, Uppsala och Arlanda. För eleverna är det en tillgång att både ha nära till en storstad för rekreation eller inköp och till Arlanda för egna resor eller för anhörigas på besök. Men det finns stora möjligheter till meningsfull fritid redan på skolan och i Sigtuna stad.

Kontaktinformation

Manfred Björkquist allé 8
SIGTUNA
Kontaktperson: Marlene Brink Sinervo
Telefon: 08-59257100

E-post: info@sshl.se
Hemsida: https://sshl.se/

Hitta hit