Evenemang

Afternoon Tea: Variazioni Concertanti

En del av: Skånela Kyrka

Liv och Per Skareng bjuder på melodisk, virtuos och dramatisk musik för två gitarrer. Musik av bl.a. Mauro Giuliani, Johannes Brahms och Isaac Albéniz. 

Fritt inträde. Afternoon Tea 40:-
Hanne Stichel, präst.

Skånela kyrka lördag 5 februari kl 16.30

Liv och Per Skareng har sedan våren 2003 konserterat kontinuerligt som duo, i kyrkor och åt kammarmusikföreningar och företag.
 
Liv Skareng har som första och enda kvinna studerat klassisk gitarr på musikerutbildningen vid Musikhögskolan i Stockholm. Där utexaminerades hon våren 2003 från kammarmusikdiplomutbildningen.
Liv Skareng har sedan dess varit verksam som frilansande gitarrist och konserterar både som solist och kammarmusiker i små och stora ensembler. Liv Skareng har belönats med Kungliga Musikaliska Akademiens stora stipendium vid ett flertal tillfällen, samt Konstnärsnämndens arbetsstipendium.

Per Skareng har efter solistdiplom och debut 1985 i Rodrigos ”Concierto de Aranjuez” samt en rad framgångar vid internationella gitarrtävlingar etablerat sig som en av Nordens allra främsta gitarrister. Per Skarengs CD-skivor på märket Caprice t.ex. El Colibri och Café 1930 har rönt stor uppmärksamhet. Per Skareng konserterar regelbundet i Sverige och utomlands, även som musiker i bl.a. Hovkapellet och Stockholms filharmoniker. 

Arrangemanget hos Svenska kyrkan Märsta pastorat

05feb 16:30 - 18:00 Skånela Kyrka

Kontaktinformation


195 53 MÄRSTA
Telefon: 08-59440840

E-post: marsta.pastorat@svenskakyrk...