Äta

Viby by kafe hos Pelle & Marie

Stängt för dagen
  • Viby By i Sigtuna är en unik torparmiljö med hus och gårdar från 17 och 1800-talet. I byn finns 7 torp med tillhörande lador, uthus och logar.

Viby har en lång historia; folk har bott på den här platsen i över 1000 år. Sveriges äldsta bevarade skriftliga dokument kallas Viby-brevet, och beskriver hur storgårdsänkan Doter vill donera en bit mark i Viby till munkarna som börjat bygga ett kloster här. Sonen Gere, som ser sitt arv förminskas, sätter sig på tvären och det är grunden för en lång fejd som avgörs med den högsta instansen både från kyrka och kung – Vibybrevet.

Här har flera filmer spelats in, bla, Glasblåsarens barn, Rid i Natt och några scener i Emil i Lönneberga.

På en av gårdarna finns Pelles och Maries café, öppet fredagar och lördagar. På fredagar finns det även matbröd till försäljning, samt i mån av tillgång även ägg och honung. Allt bröd är bakat av bagarmästare Pelle i hans bageri, med mycket smör och kärlek.

På gården finns också får, getter, höns och katter som du kan hälsa på. Fantastiska omgivningar ned mot Garnsviken med sina fåglar och bäver, stigar och utsiktsberg. Välkommen!

Kontaktinformation

Viby By 105
193 91 Sigtuna
Telefon: 046-0768060556
Bokning: 08-59126960

E-post: marie.tegnefjord@outlook.com

Hitta hit

Öppettider

  1. Idag10:00-15:00
  2. SöndagÖppet fredag och lördag
  3. MåndagÖppet fredag och lördag
  4. TisdagÖppet fredag och lördag
  5. OnsdagÖppet fredag och lördag
  6. TorsdagÖppet fredag och lördag
  7. Fredag11:00-15:00

Mer från Viby by kafe hos Pelle & Marie

Utbud

Fakta

Viby By ligger i utkanten av Sigtuna Stad, utefter vattnet mot Wenngarn. Man kan gå längs strandpromenaden och vidare in på grusvägen, tar ca 20 minuter eller ta bil hela vägen fram.