Evenemang

Sharon Dyall möter Arlanda Big Band

Sharon Dyall är en av våra mest mångsidiga artister, välkänd skådespelare och verksam inom flera genrer – soul, blues, jazz och musikal. Uppvuxen i Märsta är Sharon även ett välbekant ansikte för många i Sigtunapubliken.

På jazzscenen har Sharon medverkat som sångerska i många konstellationer, inte minst i storbandssammanhang. När Sharon Dyall möter Sigtuna kommuns eget storband denna kväll uppstår ljuv musik och vi bjuds på en festfylld konsert!

Kulturcaféet håller kaffeservering öppen i pausen.

Om Sharon Dyall
Sharon inledde sin karriär i bandet Little Mike & The Sweet Soul Music Band, som förutom av grundaren Little Mike Watson bland annat bestod av Nils Landgren, Anna-Lotta Larsson och Anders Berglund. I samma veva gjorde hon sig också ett namn på musikalscenen, där hon belönades med en välförtjänt Guldmask för sin tolkning av Anita i West Side Story på Chinateatern 1989. Genom åren har hon medverkat i ett antal musikalföreställningar, senast spelade hon en av huvudrollerna i Stockholms Stadsteaters uppsättning av Chicago.

På jazzscenen har Sharon Dyall medverkat som sångerska i många olika konstellationer, inte minst i storbandssammanhang, men också turnerat i eget namn. 2017 öppnade hon den stora internationella Jazzfestivalen JazzBaltica i Tyskland och på senare år har vi också bland annat kunnat höra henne i Berwaldhallens stora hyllning av Ella Fitzgerald tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester.

Förutom att låna ut sin röst till tecknade serier och långfilmer arbetar Sharon Dyall också som regissör och översättare i ett flertal dubbproduktioner och hon har dessutom skrivit de svenska sångtexterna till Disney-succéerna Frost.

Biljetter
Förköp av biljetter à 200 kr via Nortic.se. Köp biljett. Biljetter säljs även på plats från kl. 14.15.

29okt 15:00 - 17:00

Kontaktinformation

Vikingavägen 2
195 51 Märsta
Telefon: 46-0859126000

Arrangör: Sigtuna kommun

E-post: kulturochfritid@sigtuna.se
Hemsida: https://www.sigtuna.se/even...

Hitta hit