Evenemang

Scenkväll i Kulturlänken: Tuuletar

Tuuletar är inte bara namnet på vindgudinnan i Kalevala, den finska mytologin, utan också namnet på en unik vokal folk-hop kvartett. Själva beskriver de sig som ett kaotiskt, icke-perfekt kollektiv av färgstarka karaktärer som delar en passionerad nyfikenhet. De drivs av sin kärlek till det finska språket och respekten för sina rötter när de borrar sig in i traditioner, sökandes efter det nya.

Tuuletar är fyra kvinnor som sjunger, komponerar och framträder. På sitt unika sätt framför de finsk folksång, egna verk med globala musika­liska influenser och urban samtida musik på ett öppet sätt. Väsande, viskande, kraftfullt och glödande och helt orädda i sitt uttryck vilket hyllas unisont på deras turnéer och festivalframträdanden runt om världen.

Tuuletar kan även höras i trailers till succéserien Game of Thrones. I mötet med Tuuletar kan du också få det som många tidigare upplevt : ”… an absolute wow-moment!”

Medverkande

Venla Ilona Blom – sång, beatboxing
Sini Koskelainen – sång
Johanna Kyykoski – sång
Piia Säilynoja - sång

Evenemanget genomförs i samarbete med Region Stockholm och finskt förvaltningsområde.

Biljetter

Förköp biljetter à 130 kronor via Nortic. Biljetter säljs på plats från kl. 18.15. 

Om Scenkväll i Kulturlänken

Scenkväll i Kulturlänken är programserien där du kan ta del av spännande kulturprogram i ett mindre och intimare sammanhang i en avspänd atmosfär. Kulturcaféet håller alltid öppet och erbjuder gott att äta och dricka. Låt Kulturlänken bli ditt vardagsrum för en stund!

22feb 19:00 - 20:45

Kontaktinformation

Kulturlänken, Kulturtorget 9
195 30 Märsta
Kontaktperson: Kontaktcenter, Sigtuna kommun
Telefon: 08-59126000

Arrangör: Sigtuna kommun i samarbete med finskt förvaltningsområde och Region Stockholm.

E-post: kulturochfritid@sigtuna.se
Hemsida: https://www.sigtuna.se/even...

Prisinformation

Biljetter à 130 kronor.