Evenemang

Scenkväll: Ladies Got the Blues

Ladies Got the Blues är en hyllning till de kvinnliga musiker som starkt bidragit till genrens utveckling genom historien – kvinnor vars musikaliska gärning inte är lika välkänd eller dokumenterad som de manliga kollegornas. Visste du till exempel att det inte var Elvis som först spelade in Hound Dog?

Under 2023 har Ladies Got the Blues fokus på omtolkningar av kvinnors musik både genom historien och samtida artister inom blues och närliggande genrer. Både riktiga bluesklassiker och några mer otippade låtar står på menyn!

Ladies Got the Blues är ett musikerkollektiv och flermannaband bestående av Sveriges samlade unga - kvinnliga - blueselit som turnerat i Sverige och Europa sedan 2014.

Drivande i LGTB är en stark trio bestående av:
Mona Lindgren, gitarr och sång. Mona spelar även med Thundermoder och DeMona.
Zubaida Solid, keyboard och sång. Zubaida spelar även med Siena Root, Solid 4 med flera andra band.
Ina Molin, slagverk. Ina spelar också med Ye Banished Privateers, Storstans Street Brass med flera andra band.

Programmet genomförs i samarbete med Region Stockholm.

Biljetter
Förköp via Nortic eller på plats samma kväll från klockan 18.15. Länk till biljettsida på Nortic; https://www.nortic.se/ticket/event/48082

Om Scenkväll
Scenkväll är programserien där du kan ta del av spännande konserter och föreställningar i ett mindre och intimare sammanhang i en avspänd atmosfär på våra scener i Kulturlänken och Biokällan. När programmen äger rum i Kulturlänken håller Kulturcaféet alltid öppet och erbjuder gott att äta och dricka.

27sep 19:00 - 21:00

Kontaktinformation

Kulturtorget 9
195 30 Märsta
Telefon: 46-0859126000

Arrangör: Sigtuna kommun

E-post: kulturochfritid@sigtuna.se
Hemsida: http://www.sigtuna.se/evene...

Hitta hit