Evenemang

Scenkväll: Filip Jers och Emil Ernebro

Emil Ernebro, gitarr, och Filip Jers, munspel, är duon som bildades 2017 men i flera år fått höra på olika håll - ni borde spela tillsammans!

Ernebro och Jers tänjer på gränserna för vad deras instrument kan göra och låta som. Akustisk gitarr och munspel har ett jordnära ljud som många kan relatera till. Emil Ernebros fingerspel på gitarr är i absoluta världsklass och Filip Jers har kallats ”The Swedish Harmonica Sensation” av internationella musikjournalister.

Deras repertoar består av låtar från den amerikanska folk- och jazzrepertoaren, poplåtar från 60-70 talet och svenska visor. Ledord för deras musicerande är spelglädje, spontanitet och sväng! Våren 2019 släppte de sin debutskiva “Duet” och den mottogs med förtjusning både av publik och recensenter. Skivan har även spelats flitigt i Sveriges Radio. Sommaren 2019 framträdde Ernebro & Jers i “Allsång på Skansen” inför en miljon tittare i direksänd TV.

Ord från pressen om CD:n “Duet”
“Emil Ernebro & Filip Jers får skickligheten att låta lätt.” “Samspelet är lyhört när gitarristen Emil Ernebro & munspelaren Filip Jers tolkar jazz-, folk- och poplåtar från Amerika och Sverige, både chosefritt och charmigt.”
Johannes Cornell, Dagens Nyheter

“Detta är herrar som prioriterar förnämlig kvalitet, genom egna ledorden spelglädje, spontanitet och sväng.”
Mats Hallberg, Kulturbloggen

Recensioner från livekonserter
”Vad jag imponeras mest av är Filip och Emils lekfullhet och närvaro och de fantastiska toner som båda dessa mästare kan locka ur sina instrument.”
Pär Dahlerus, Uppsala Nyheter

“På scenen har de väldigt roligt tillsammans och överrumplar varandra gång på gång med vindlande improvisationer som den andre snabbt bygger vidare på.”
Katarina Sandström, Barometern

Programmet genomförs i samarbete med Region Stockholm.

Biljetter
Förköp via Nortic eller på plats samma kväll från klockan 18.15. Länk till biljettsida på Nortic; https://www.nortic.se/ticket/event/48083

Om Scenkväll
Scenkväll är programserien där du kan ta del av spännande konserter och föreställningar i ett mindre och intimare sammanhang i en avspänd atmosfär på våra scener i Kulturlänken och Biokällan. När programmen äger rum i Kulturlänken håller Kulturcaféet alltid öppet och erbjuder gott att äta och dricka.

15nov 19:00 - 20:30

Kontaktinformation

Kulturtorget 9
195 30 Märsta
Telefon: 46-46859126100

Arrangör: Sigtuna kommun

E-post: kulturochfritid@sigtuna.se
Hemsida: http://www.sigtuna.se/evene...

Hitta hit