Evenemang

Riksteatern: Britt-Marie var här

Hyllade storsuccén Britt-Marie var här med en av våra mest folkkära skådespelare Marianne Mörk i alla roller är tillbaka på Riksteaterscenerna.

En kärlekshistoria om en kvinna som väntat ett helt liv på att hennes ska börja. Det är berättelsen om samhällen vid vägar där fotboll och pizzerior är det sista som överger människorna. Britt-Marie, 63, har just lämnat sitt 40-åriga äktenskap bakom sig och ska starta upp sitt liv på nytt. Det enda arbete hon kan få är i Borg, ett samhälle om vilket det snällaste man kan säga är att det ligger vid en väg. Borg har inget annat än fotbollen kvar. Britt-Marie hatar fotboll. Detta är sannerligen inte början på en underbar vänskap.

Britt-Marie var här är en hyllning till livet som med humor och värme uppmanar oss att gå ut från salongen och ta tillvara på allt som är oss kärt. Föreställningen är baserad på Fredrik Backmans bok med samma namn. Regisserar gör Eva Dahlman tidigare bla. aktuell med framgångsrika föreställningarna ”Så enkel är kärleken” på Maximteatern, ”Vem är rädd för Virginia Woolf?” på Helsingborgs Stadsteatern, ”Påklädaren” på Dramaten, ”Egenmäktigt förfarande” på Scalateatern i Stockholm.

Medverkande: Marianne Mörck

Dramatisering & regi: Eva Dahlman
Textdramaturg: Eva-Maria Dahlin och Lisa Lindén
Scenografi & kostym: Sven Haraldsson
Ljusdesign: Peter Stockhaus
Mask & perukdesign: Ulrika Ritter

Presscitat
”Eva Dahlmans regi och Marianne Mörcks sceniska kraftverk rullar fram över publiken som en stor, varm glädjevåg!”
Dagens Nyheter

”Publikkontakt och full kontroll över rytm och komik. Marianne Mörck skulle kunna göra vilken historia som helst fängslande”
Svenska Dagbladet

"Med stor skicklighet och karisma växlar hon mellan karaktärerna. […] Marianne Mörck ger oss den fina möjligheten att få komma nära en ganska vanlig kvinna"
Arbetarbladet

Föreställningens längd är 1 timme och 50 minuter inklusive paus.

Om Marianne Mörck
Marianne Mörck är sångerska, skådespelare, komedienne, regissör, en stor yrkesmänniska och lika stor personlighet som blivit synonym med Malmö Opera där hon genom åren gjort många stora roller; Eliza i My Fair Lady, Sally Bowles i Cabaret, Maria i Sound of Music och titelrollen i Carmen för att nämna några. Marianne har regisserat uppsättningar på Malmö Opera, Drottningsholmsteatern, Göteborgsoperan, Norrlandsoperan, Stockholms stadsteater, Savonlinna operafestival samt i Estland och Sydkorea. Hon har också medverkat i en mängd TV-serier och filmer, bland annat i Bonusfamiljen och Wallander och som SVT:s julvärd 2019. Marianne är flerfaldigt prisbelönad, bland annat med Thaliapriset, Guldmasken, Malmö Stads Kulturpris, Årets skåning, Sydvenskans Kulturpris, Litteris et Artibus och som Årets TV-stjärna på QX Gaygala 2020.

Biljetter
Förköp biljetter via Nortic eller på plats samma kväll från klockan 18.15. Länk till biljettsida på Nortic; https://www.nortic.se/ticket/event/48079

Fotograf: John Gripenholm

17nov 19:00 - 20:50

Kontaktinformation

Vikingavägen 2
195 51 Märsta
Telefon: 46-46859126100

Arrangör: Sigtuna kommun

E-post: kulturochfritid@sigtuna.se
Hemsida: http://www.sigtuna.se/evene...

Hitta hit