I Sigtuna finns golf för alla

Golf 

Traditionella golfbanor finns det gott om runt Sigtuna. Banor som kombinerar vacker natur med spelglädje utöver det vanliga och som passar alla handicap och åldrar. Vi har Vassunda GK som ligger centralt i Uppland i triangeln Uppsala, Sigtuna och Arlanda. Det är en 18-håls skogs- och parkbana i ett naturskönt landskap. Greenerna är bland de snabbaste i Mälardalen.  

Klubbhuset, som är en tidigare lantgårdsbyggnad, har en stor restaurang med plats för ca 100 gäster och en duktig krögare som lagar god mat. I klubbhuset finns ett konferensrum med teknisk utrustning samt nya fräscha omklädningsrum. 

Nära Sigtuna stad finner ni Sigtuna GK. 18-hålsbanan, som blev spelklar 1971, smälter väl in i den natursköna omgivningen. Täta kortklippta fairways, välkrattade bunkrar och jämna, snabba greener och välklippta ruffar. Restaurangen Bistro Hickory ligger högt upp med fantastisk utsikt över både 1:ans utslag och green på 18. Här serveras dagens lunch varje dag och en a la carte meny. 

 

 

Äventyrsgolf  

En stor nyhet i år är att Sigtuna kan stoltsera med en alldeles ny bana för äventyrsgolf. Banan ligger på den vackra Strandpromenaden och är ett jättefint tillskott i utbudet över roliga aktiviteter för alla åldrar. 

Äventyrsgolfbana är byggd av Sigtuna IF och består av tolv hål där varje hål representerar en historisk plats eller byggnad i Sigtuna stads 1000-åriga historia. Med varierande svårighetsgrad i fantastisk miljö endast 5 meter från Mälarens kant får du en historielektion och golfrunda som blir till en upplevelse för alla besökare både barn och vuxna. Vi hoppas och tror att de nya banorna kommer att vara till glädje för vår stads besökande turister.