Sigtuna Swimrun 2022

I Sigtuna arrangeras årligen en swimrun-tävling  av Sigtuna Sports Club. En tävling för både nybörjare och proffs, både i vatten och på land.

I år går den av stapeln lördag 27 augusti och vi intervjuade Fredric Wismar från Sigtuna Sports Club, för att få reda på mer om tävlingen.

 

1) Hur fungerar ett swimrun?

Swimrun är en snabbt växande sport som går ut på att springa och simma ett antal sträckor, utan att stanna emellan. Sporten såg sitt ljus 2006 när loppet Ö till ö arrangerades för första gången. I swimrun växlar deltagaren mellan löpning och simning många gånger under ett och samma lopp.

2) Var i Sigtuna är tävlingen?

Start och mål på anrika Hotell Kristina.

3) Varför ska man delta i just Sigtuna swimrun?

Ta hela familjen till sigtuna och gör en heldag. Antingen ställer ni upp på nybörjarsträckan och provar på vad swimrun är. Eller så är ni mer avancerade och vill ge er på den längre banan. Här finns det en utmaning för alla nivåer.

Vill inte hela familjen delta så finns det gott om aktiviteter i hela sigtuna. Loppet går genom de centrala delarna flera gånger så det finns gott om ställen för att heja fram era nära och kära.

4) Har ni några nyheter för i år?

Ja, vi introducerar en kort bana, där hela familjen kan delta eller om man är nyfiken på vad swimrun är och vill prova på. Kortare löp och simsträckor som alla klarar av.

5) Hur kan man som besökare se tävlingen bäst?

Loppet går genom de centrala delarna flera gånger så det finns gott om ställen för att heja fram era nära och kära. Själv rekomenderar jag området vid minigolfen eller restaurang Våfflan. Där kan man se både sim och löpsträckor

 

Läs mer om loppet och anmäl er HÄR