Artikel från Sigtunabygden om öppnandet av Sigtunas golfbana. På bilden syns hr Gunnar Strömberg titta på  medan fru Marie-Louise Lindberger övar in ett slag.

Upplev en fullspäckad sommar hos 60-års firande Sigtuna GK

I år fyller Sigtuna GK 60 år och intresset för golf är större än någonsin. Nationella siffror från Svenska Golfförbundet visar att under förra året spelade över en halv miljon golfspelare drygt 11,6 miljoner ronder hos någon av Sveriges 448 golfklubbar. Sigtuna GK märker tydligt av den positiva trenden och under rekordåret 2020 spelades över 27000 rundor, varav nästan 11000 var greenfee-rundor på klubbens natursköna banan med sitt oslagbara läge intill Wenngarns slott och Garnsvikens glittrande vatten. 2021 spås bli ännu bättre och redan nu ligger siffrorna 10 procent över fjolårets statistik vid samma tid. Klubben har idag cirka 800 aktiva medlemmar och nästan 100 juniorer i träning. 

Sommarens höjdpunkter
En av sommarens absoluta höjdpunkter är
Sigtuna GKs Golfvecka som pågår mellan den 26 – 30 juli. Evenemanget genomförs för femte året i rad och under en vecka fylld med roliga golftävlingar och trevlig aktiviteter förväntas mellan 350-400 spelare, varav hälften medlemmar och hälften gäster delta. En av de mest uppskattade tävlingarna under Golfveckan är torsdagens generations-scramble då juniorerna får chans att spela med sina föräldrar eller mor- och farföräldrar. Men allra populärast är fredagens 4-mannascramble med kanonstart. Om restriktionerna tillåter avslutas fredagens tävling med en riktig fest med live-musik. Ta del av hela tävlingsprogrammet här: 

Förutom Golfveckan och en fantastisk golfupplevelse på en bana som vunnit pris för bästa bankvalité, kan tävlingssugna golfare även se fram emot Wenngarn Open i augusti.

Sigtuna GK samarbetar med Hotell Kristina, Stadshotellet och Sigtunahöjden, så passa på att boka ett golfpaket med övernattning. Läs mer här:  

60 år av golf
Det första mötet om att bilda en golfklubb i Sigtuna hölls den 1 augusti 1960 och i protokollet omnämns Lars Kriström, Rolf Walles, Bo Larsson med maka och Bengt Bylander som kärngruppen till bildandet av klubben. Året därpå i april 1961, kontaktades banarkitekt Nils Sköld som fick uppdraget att ritat den vackra golfbanan. Sigtuna GK blev landets 66 golfklubb. Idag finns det inte kvar spelare som varit med riktigt hela vägen sedan starten men det finns fortfarande en trogen skara aktiva medlemmar som funnits med sedan 1968-69.  

För att uppmärksamma 60-års jubileet har klubben valt att förlägga klubbmästerskapet i direkt anslutning till Golfveckan. Nytt för i år är att man för första gången erbjuder ett handikapp-klubbmästerskap, vilket Sigtuna GK hoppas kunna öka intresset ytterligare för klubben och locka ännu fler medlemmar. I samband med klubbmästerskapet planeras även en härlig 60-års middag fylld med roliga anekdoter och gamla minnen.

 

 

Se en film från Sigtuna GK med en av deras trogna medlemmar Peje Balfe med barnbarnet Vidar, Klicka här