Våra talare - Nya Frukostklubben
Här kan du se alla som så generöst delat med sig av sin kunskap och erfarenhet.
2023
Nr. 314: CARL RÅDESTAD - CIVIL BEREDSKAP: VAD HAR FÖRETAG FÖR ROLL OCH ANSVAR?
Carl Rådestad, analytiker på MSB, pratar om civil beredskap och företagens roll och ansvar. Hur kan företag bidra till ett robust och motståndskraftigt samhälle vid fredstida kriser, höjd beredskap och ytterst i krig?
Nr. 313: DANIEL WÄRNMARK - INSPIRERAS AV HEATS FÖRETAGARRESA
Entreprenören och framgångsrika företagaren Daniel Wärnmark tar emot på sitt företag HEAT, som blev Årets Nyetablering 2021. Låt dig inspireras av hans företagarresa och höra hur det står till i restaurangbranschen idag.
OLLE KARSTORP - FÖRUTSÄTTNINGARNA FÖR FÖRETAG I SVERIGE
Svenskt Näringslivs regionchef Olle Karstorp ger en bild av förutsättningarna för företag i Sverige just nu. Vi får en färsk uppdatering från de pågående avtalsförhandlingarna mellan fack och arbetsgivare.
Nr. 312: ANDREAS WALLSTRÖM - DET EKONOMISKA LÄGET 2023: VAR STÅR VI NU OCH VAD LIGGER FRAMFÖR OSS?
Swedbanks prognoschef Andreas Wallström pratar om Swedbanks prognos för det ekonomiska läget i Stockholm och Sverige. Stigande inflation och högre pris på bland annat el och bränsle har gjort det tuffare för många företag.
Nr 311: ANNIKA BRÖMS - TANKAR OCH VISIONER OM ETT MODERNT DESTINATIONSBOLAG
Vi presenterar våra tankar och visioner kring ett modernt och levande destinationsbolag som sätter Sigtuna kommun på kartan, med många tillfällen för frågor och diskussion.
2022
Nr 310: - CECILIA THORFINN - VAD HÄNDER I EU NU OCH UNDER SVERIGES ORDFÖRANDESKAP 2023?
Cecilia Thorfinn, som är informationsansvarig på Europeiska Kommissionens representation i Sverige, berättade om dagsaktuellt från EU beträffande stödet till Ukraina, nya medlemsländer, energikrisen, förhållandet till England efter Brexit mm.
Vidare informerade Cecilia om Sveriges kommande ordförandeskap i EU:s ministerråd under första halvåret 2023, då ca 150 möten kommer att hållas i Sverige och ett antal av dessa i Scandinavian XPO i Arlandastad. Ca 18 500 delegater från utlandet kommer då att besöka Sverige.
Nr 309: - BJÖRN RUNGE - ”BRÄNN ALLA MINA BREV”
Björn Runge - regissör, manusförfattare, dramatiker och författare - har just haft en mycket uppmärksammad premiär på sin senaste film, ”Bränn alla mina brev.” Filmen baseras på Alex Schulmans roman med samma namn. Dess centrala innehåll är en passionerad kärlekshistoria under 1930-talet och utspelar sig till stor del i Sigtuna och på Sigtunastiftelsen. Ett triangeldrama med paret Karin och Sven Stolpe samt unge Olof Lagercrantz. Frukostklubben ägde denna gång rum i biblioteket på Stiftelsen, ett rum som var mycket centralt i denna kärleksaffär.
Nr 308: KATARINA LILJESTAM BEYER - COLIVE - BO SJÄLV, LEV TILLSAMMANS!
Katarina Liljestam Beyer, medgrundare och VD på Colive, beskrev tankarna bakom och planerna för Colive, en modern och social boendeupplevelse.
Colive erbjuder nya smarta delningslägenheter till ett paketpris. Man har sitt eget privata space och lever samtidigt på stora ytor.
Colive expanderar nu kraftfullt i de större städerna och har också attraherat externt kapital från bland annat fastighetsbolagen Wallenstam och Heba fastigheter.
Nr 307: ÅKE BONNIER - MIN INRE RESA – FRÅN DRESDEN TILL SIGTUNA – ETT LIV I EN SLÄKT
Åke Bonnier är i dag biskop i Skara Stift sedan år 2012. Han prästvigdes 1984. Redan i unga år visste Åke att han ville bli präst och därmed avvika från förlags- och publicistsläkten Bonniers normala yrkesval.
Åke berättade sin historia fram till att han i år tillträdde som ordförande i Sigtunastiftelsen.
Nr 306: CAROLINE FARBERGER - ETT SAMTAL KRING KÖNSNORMER OCH INKLUDERING
Sigtunabon Caroline Farberger har lämnat uppdraget som Vd för ICA Försäkring och börjat som partner och styrelseordförande på riskkapitalbolaget Wellstreet.
Caroline föddes som Carl. Hennes mod, öppenhet och erfarenheter om hur vi behandlar varandra som människor har rönt mycket stort intresse.
Denna morgon delade hon med sig av sina tankar och erfarenheter om könsnormer och inkludering.
Nr 305: KARL-AXEL KARLSSON - ACCELERATIONEN MOT HÅLLBAR ENERGI
Tesla är idag världens högst värderade företag och samtidigt världens mest spännande bil- och energiföretag. Teslas målsättning är att påskynda världens övergång till hållbar energi.
Företaget grundades 2003 och har idag cirka 100 000 anställda.
Karl-Axel Karlsson är account manager på Tesla Sverige berättade om Teslas accelererade resa mot hållbar energi
304: HENRIK AHNSTRÖM - HUR SER VARDAGEN UT I FRAMTIDEN?
Henrik Ahnström, Innovationsdirektör på Skanskas kommersiella utveckling. Med nyfikenhet och engagemang driver Henrik sedan ett drygt år tillbaka innovation och utveckling för att skapa de mest kundfokuserade och klimatsmarta projekten.
Hur vill vi bo, arbeta, och leva? Har Covid påverkat oss och hur vi ser på livet efter pandemin? Vad har vi lärt oss och vilket samhälle är det vi skall bygga framöver?
Med ambitionen att bygga ett bättre samhälle bevakar Skanska trender och lyssnar till städer och dess invånare.
Nr 303: ANNIKA WILLIAMS - 750 ÅR AV KVINNLIGT INFLYTANDE OCH ANSVAR PÅ SKOKLOSTER
Annika Williams, intendent vid avdelningen Samlingar och forskning, Statens historiska museer samt redaktör respektive huvudproducent för den kommande publikationen och utställningen ”Slottsfruar & Klostersystrar. 750 år av kvinnligt inflytande och ansvar på Skokloster”.
I Skoklosters slotts nya utställning Slottsfruar & Klostersystrar ges för första gången en samlad bild av slottsfruarnas och de medeltida klostersystrarnas betydelse för Skokloster. Utställningen spänner över 750 år av kvinnohistoria. Samtidigt som utställningen öppnar släpps en ny publikation med fördjupad kunskap i ämnet.
Nr 302: SVEN HIRDMAN – DEN DRAMATISKA HÄNDELSEUTVECKLINGEN I UKRAINADiplomaten, ambassadören och tidigare statssekreteraren Sven Hirdman är en av de absolut mest kunniga rysslandskännarna.
Med sina 12 år i Ryssland, varav tio år som ambassadör och de sista fyra åren även doyen (rangäldst) för den diplomatiska kåren, har han personligen träffat den ryske presidenten.
Vid mötet delade han med sig av sin bild av händelseutvecklingen i Ukraina - om dess orsak, utveckling och framtid.
Nr 301: TOMAS LUNDSTRÖM – EN MILJÖVÄNLIG FRAMTID
Tomas Lundström, ansvarig för 3D-printing på PostNord och Strålfors, berättade om de senaste årens utmaningar i leveranskedjan och om de alternativa metoder för tillverkning som nu tagit fart.
3D-print är en av dessa metoder där man jobbar med allt från reservdelar till förbättringar inom arbetsmiljö.
Nr 300: CLAUDIA OLSSON – DIGITAL TRANSFORMATION
Claudia Olsson, Stellar Capacity föreläste med fokus på den praktiska förståelsen kring de olika aspekterna av digitaliseringen. Hennes arbete fokuserar på den nya tekniken och dess påverkan på invånare, samhället och den globala marknaden. På ett lättsamt och pedagogiskt sätt gav hon tips och verktyg för att ge åhörarna möjlighet att sätta igång den utveckling som en snabbt tekniskt föränderlig värld kräver.
2021
Nr 299: JULIA LARSSON - EARLY BIRD – NYA TJÄNSTER PÅ BEFINTLIG INFRASTRUKTUR
Julia är e-handelsproffs och arbetar idag på Early Bird som försäljningschef med affärsutveckling och försäljning.Early Bird levererar det du beställt hos din e-handlare, hela vägen till postlådan tidigt på morgonen. Tjänsten baseras på befintlig tidningsutdelning och levererar ditt paket samtidigt som morgontidningen delas ut.
Nr 298: ÅSA SANDBERG - TOO GOOD TO GO
Åsa Sandberg jobbar som Head of Partnerships och driver matsvinnsfrågan för företaget Too Good To Go som är världens största matsvinnsrörelse. Med hjälp av en app bekämpar man matsvinn genom att koppla ihop användare med caféer, restauranger och butiker med överskottsmat. Tillsammans har man räddat över 91 miljoner måltider sedan man startade och därmed har man kraften att komma åt matsvinnsproblemet på riktigt - tillsammans med sina partners! Denna morgon inspirerade Åsa Sandberg fler att ta upp kampen mot matsvinnet.
Nr 297: GUNNAR SÖDERSTRÖM - MENTALT LEDARSKAP
Gunnar Söderström är en mycket omtyckt och eftertraktad föreläsare som blev vald till Årets talare - Genombrott i februari 2019. Han är naprapat och verksam som mental coach, föreläsare, kommentator, träningsexpert på TV4 samt mental tränare åt hockeylaget i SHL.
Som naprapat och tränare har han utfört över 25 000 behandlingar! Bland Gunnars nuvarande uppdragsgivare finns många stora företag och Svenska Fotbollsförbundet
Nr: 296 MATS LINDGREN - BETEENDEFÖRÄNDRINGAR I SAMBAND MED COVID SOM LEDER TILL NY LOGISTIK OCH NYA LÖSNINGAR
Mats Lindgren, Head of Insight & Value Offers PostNord. Mats kallar sig brevbärare och säger sig vara PostNords dåliga samvete genom att hela tiden ligga långt före ledningen.
Idag jobbar Mats med e-handeln och dess utveckling. Konsumenterna har förmodligen aldrig varit så mäktiga som i dag vilket ökar kraven på företagare, speciellt inom e-handel. Han är trendspanaren med koll på trenderna drivna av digitaliseringen, konsumenternas nya krav och inte minst de beteendeförändringar som den pågående pandemin medfört.
Nr: 295 PELLE KOTSCHACK - DJURGÅRDENS IF - ATT BYGGA EN KLUBBS VARUMÄRKE PÅ DESS HISTORIA
Pelle Kotschack, idésprutan och entreprenören, hedersordförande i Djurgårdens IF och dess store kulturbyggare och kulturbärare. Om sitt självpåtagna och ideella arbete med Sveriges mest framgångsrika idrottsförening och om att få dem att behålla den positionen. Han har ett spännande förflutet inom AB Tipstjänst där han som legendaren Lars-Gunnar Björklunds högra hand var med och introducerade Lotto, uppfann Måltipset och hittade på spelförpackningen Lördagsgodis.
Pelle har också arbetat med avregleringsfrågor på spelmarknaden och nya affärskoncept för fotbollens samarbetspartners. Idag arbetar han som konsult, främst inom media, sponsring och spel.
Nr: 294 JOAKIM FRANSSON - BEHOVET AV EN LOKALTIDNING
Joakim Fransson, chefredaktör Mitt i, Sigtunas nya lokaltidning. Han har varit chefredaktör för Direktpress tidningar i Stockholm sedan i december 2019, och för Direktpresstidningarna i Göteborg och Enköping i fyra år. Dessförinnan har han lång erfarenhet från bland annat TV4, Aftonbladet och Arbetet. ”Jag tycker att lokaljournalistik är det finaste man kan hålla på med”, säger han. Joakim Fransson ser utarmningen av bevakningen i många kommuner runt om i landet som ett stort demokratiproblem. Det är jätteviktigt att man i en lokaltidning bryr sig om frågor som riksmedia inte bryr sig om. Att vi är med i människors vardag, säger han och fortsätter: – ”Vi ska också vara ett fönster för verksamheter som inte annars syns i media. Det är viktigt att vi fortsätter uppmärksamma de som inte är med på stora hjältegalor, men som lägger ner stort arbete i det tysta och som bidrar till ett bra grannskap”.
Nr 293: ANITA LAGERBERG & JOAKIM JANSCH - EINRIDE - SJÄLVKÖRANDE OCH HÅLLBARA TRANSPORTER FÖR EN BÄTTRE VÄRLD
Anita Lagerberg och Joakim Jansch jobbar inom logistikbranschen och har en sammanlagd erfarenhet på över 50 år. De har båda bott utomlands och rest världen runt för att hjälpa företag förbättra sin supply chain. Nu har de sammanstrålat på Einride för att bidra till en bättre värld genom att minimera CO2 utsläpp så snabbt och så mycket det bara går genom digitalisering, elektrifiering och automatisering. Einride är världsledande inom autonoma el-lastbilar och är utsedd till ett av de 10 mest innovativa transportföretagen i världen.
Nr 292: ANDREW BUTLER - LANDSCAPES AND WELL-BEING
Nature's positive influence on health is widely recognised. Research tends to focus primarily on the direct impact the environment has on human health, in line with the idea of "go-greener-feel-better". We would like to discuss going beyond the built-in limitations of this idea of nature and engage with landscapes as a way of understanding how human well-being depends on how they meet and interpret their surroundings, including the cultural factors that make up our environment.
Andrew’s researches on landscape as a basis for individual and societal identity and well-being, with a focus on how different landscape values and knowledge affect discourses and highlights the contradictions in decisions about landscapes.
Nr 291: CHRISTIAN BÖNNELYCHE - LIVESHOPPING – VAD ÄR DET?
Christian Bönnelyche, marknadschef på Zellma, ett nystartat entreprenörsdrivet företag som har som vision att bli Europas ledande producent av liveshopping. Christian berättade om idén bakom liveshopping.
Om möjligheterna att kombinera professionell liveproduktion med streaming i syfte att skapa underhållande shoppingupplevelser. Liveshopping kommer ursprungligen från Kina och är idag en effektiv säljkanal för många konsumentföretag.
2020
Nr 290: PELLE LYDMAR - DET FINNS EN DAG EFTER KRISEN
Pelle Lydmar, legendarisk entreprenör inom både hotell och restaurang, delade med sig av framtidstro och optimism mitt i mörkret.
Med erfarenhet av att själv ha genomlevt ett antal kriser såsom fastighetskrisen, 11 september 2001 och finanskrisen delgav han oss sina tips och idéer om hur man överlever och förbereder sig för att det vänder och efterfrågan stiger igen.
Pelle, som vidare är ordförande i Visita Stockholm, känner helt naturligt ett stort engagemang för besöksnäringen i Stockholmsområdet.
Han är också bosatt i kommunen.
Nr 289: SARA HEINE - ”VÄRLDENS BARN” – ATT SKAPA ENGAGEMANG I SVERIGE OCH I VÄRLDEN
Sara Heine är Sigtunabo. Hon har arbetat med internationellt utvecklingsarbete de senaste 20 åren och brinner för rättighetsfrågor. Sara använder berättandet som ett verktyg för att förmedla, motivera och skapa förändring. I dag är hon frilansare, med insamlingen Världens Barn, som ett av sina huvuduppdrag. Hon kommer att prata om mervärdet av människors engagemang och tar bl.a. med oss till Kambodja, där klimatförändringarna påverkar barns vardag och rättigheter.
Nr 288: HENRIK FOCK - GULASCHBARONEN OCH SVERIGES DRAMATISKA 1910-TAL
Henrik Fock har blivit författare efter ett yrkesliv som managementkonsult och vVD för bland annat SIFO.
Gulaschbaronen är Henriks femte roman. Det svenska 1910-talet präglas av politiska konflikter, klasskamp och rösträttskamp, medan den förda politiken driver landet till randen av en katastrof.
Nr 287: JOHAN KUYLENSTIERNA - KONSTEN ATT VARA KLIMATPOSITIV I EN TID PRÄGLAD AV KRISER
Johan Kuylenstierna anses som den stora optimisten i svensk klimatdebatt.
Han är vice ordförande i Klimatpolitiska rådet, adjungerad professor vid Stockholms universitet och styrelseledamot i bland annat Sveaskog och Världsnaturfonden.
Åhörarna mötte en kunnig och optimistisk miljödebattör som hävdar att det idag finns både lösningar och den starka drivkraft som krävs för att uppnå nödvändiga förändringar de miljö- och klimatutmaningarna som mänskligheten står inför.
Nr 286: PER SÖDERSTRÖM – Låt framtiden komma fortare!
Per Söderström, civilekonom, biohacker och entreprenör delgav oss ett antal faktabaserade optimistiska nyheter. Per är bl.a. engagerad i Warp Institute, som hävdar att världen är bättre nu än någonsin tidigare och att vi står på tröskeln till mänsklighetens mest spännande tid. Ändå har de flesta svenskar en negativ syn på framtiden. En anledning till detta är övervikten av negativa nyheter i media.
Nr 285: DANNY WATTIN – Kampen om skolan
Danny Wattin är författare bosatt i Uppsala. Hans senaste roman Herr Isakowitz skatt har hyllats av läsare och förläggare runt om i Europa och lyfts fram som ett helt nytt sätt att berätta om Förintelsen. Utöver romaner skriver Danny barnböcker, novellsamlingar och filmmanus – och arbetar just nu på en musikal baserad på hans bok ”Pojken i trädkojan”.
I ett boksamtal med kyrkoherde Jakob Tronêt pratade de om Dannys sjunde bok, Lärarinnan. En underhållande historia om en briljant, kaotisk och högst okonventionell lärare som är beredd att göra precis vad som helst för att hennes elever ska få den utbildning de förtjänar.
Nr 284: JANNIE JEPPESEN- När skolan går on-line!
Jannie Jeppesen är VD för intresseorganisationen Swedish Edtech Industry och med en bakgrund som lärare, rektor, konsult och affärsutvecklingschef har Jannie en gedigen erfarenhet och kunskap kring utbildning och digitalisering. Hon har bland annat startat EdTech Sweden och där drivit edtech-frågor. Distansutbildning är mer aktuellt än någonsin och i samtal med Per Schött delade hon med sig av sin kunskap och erfarenhet.
Nr 283: CHRISTIAN VON ESSEN – 10 insikter om framtiden
Frilansjournalisten Christian von Essen delade med sig av sina viktigaste insikter om framtiden. Christian har genom podcasten Heja Framtiden intervjuat över 150 framtidsforskare, branschexperter, filosofer, konsulter och entreprenörer om deras tankar och syn på samtidens och framtidens samverkande transformativa trender inom teknik, samhälle, kultur och näringsliv. Dessa samtal ligger till grund för Christians 10 insikter.
Nr 282: TOM ALANDH - Gammal man tittar bakåt….. och lite framåt!
Tom Alandh har gjort över 100 dokumentärer under sina mer än 50 år på Sveriges Television och är med pärlor som dem om Cornelis Vreeswijk, Monica Z, ”Nacka” Skoglund, Tord Grip m. fl. och är en av våra mest folkkära dokumentärfilmare. Tom berättade om sin väg genom televisionens labyrinter.
Nr 281: PETER BLÁHA - Nå resultat med smarta mål.
Partner på WE, och ansvarig för WE Arlandastad. Peter är känd för att ha spelat Gladiatorn Pansar i TV4:s program Gladiatorerna, men är även känd som en av Sveriges största profiler inom träning och hälsa. Peter pratade om hur man effektivt jobbar med mål, teknik och kost inom träning för att nå de bästa resultaten.
2019
Nr 280: LARS GUNNAR ERLANDSON - Mitt liv som röst – trettio år i världen.
Legendarisk utrikeskorrespondent för Sveriges Radio i över 30 år berättade bl.a. om hur han gett klädråd till Indira Gandhi, blivit avspisad av Hillary Clinton och pussad av Yassir Arafat. Lars Gunnar är också författare till ett antal böcker om utrikespolitik och journalistik.
Nr 279: MARTIN JÖNSSON - Kvalitetsjournalistik, kan det löna sig?
Den redaktionella utvecklingschefen på DN berättar om hur tidningen under de senaste fyra-fem åren genomgått en genomgripande förändring. En satsning på fördjupande journalistik med ett tydligt ”Digitalt först-fokus” och där man lyckats bryta ny mark när det gäller att ta betalt för journalistik på nätet – och bli mer lönsamma, trots allt tal om ”tidningsdöd”.
Nr 278: SVERKER LINDBO -E-handeln ökar – vad händer med logistiken?
Utvecklingschefen på brittiska jätten Ocado beskriver de nya kraven på logistik när e-handeln kraftfullt ökar för livsmedel såväl som för övriga varor. Ocado är världens i särklass största renodlade e-handelsföretag för livsmedel. Företaget är inne i en kraftig tillväxt med en banbrytande robotteknik i ryggen.
Nr 277: KLARA ERIKSSON - Hur utvecklar man en facktidskrift i Sverige?
Klara Eriksson, nyhetsredaktör på facktidningen Intelligent Logistik, beskriver bl.a. hur man utvecklar nordens största och enda renodlade logistiktidning i det nya medielandskapet. Intelligent Logistik grundades år 2005 och är familjeägd.
Nr 276: JOHAN AUGUSTSSON - Hur skall Lidl fortsätta att expandera i Sigtuna och i hela Sverige?
Johan Augustsson, VD för Lidl Sverige och boende i Sigtuna, beskriver vägen framåt.
Lidl har idag ca 5 % av daglighandeln och ökar ständigt sin marknadsandel.
Under 2020 öppnar de en ny butik i Sveriges mest hållbara stadsdel, Sigtuna Stadsängar.
Nr 275: HENRIK EDEMALM - Bilen i framtiden
Henrik Edemalm, Vd för Mitsubishi Sverige, har arbetat med bilar i över 20 år. Henrik talar om hur vi kör bil i framtiden, bilens utveckling och bränslebehov, bilar och miljö samt andra intressanta utvecklingstrender.
Nr. 274: MARIE ANDERVIN - Framtidssäkra din verksamhet – ta kommandot över digitaliseringen!
Boken ”Att leda digital transformation” lanserades 2016. Nu tre år senare, 10 000 sålda exemplar i Sverige, har den blivit ett viktigt verktyg för många verksamheter i den digitala omställningen.
Marie Andervin, författare till boken, utbildare och rådgivare inom digital transformation, gav sitt perspektiv på hur verksamhetsledare kan ta kommandot över digitaliseringen och framtidssäkra sina verksamheter.
Nr 273: DANIEL DABOCZY Från kulturarbetare till börs-vd
Daniel Daboczy från Rumänien skaffade sig en konstutbildning i Sverige och arbetade på olika museer som bl.a. curator. Han sadlade sedan helt om och startade tillsammans med en partner equity crowd-funding bolaget FundedByMe. Bolaget hjälper andra bolag, ofta nystartade företag, med finansiering via en portal med över 250 000 möjliga investerare från 47 länder. Fram till idag har man hjälpt 490 företag med över 600 miljoner SEK.
Nr 272: GÖRAN GARBERG - Vad är coworking och varför etablera ca 3 000 m2 på Arlanda flygplats?
Göran Garberg, Vd på United Spaces, berättade om Coworking som framtidens sätt att arbeta. Konceptet erbjuder korta kontrakt, flexibla lösningar, all inclusive-services och mängder av tjänster. Men kanske viktigast av allt erbjuder coworking ett sammanhang, en community, där du utvecklar dig själv, din idé och din verksamhet bättre än någon annanstans.
Nr 271: HELENA SETH - Dramaten & vad?
I tider av urbanisering, ökade inkomstklyftor, migrationsströmmar och digitalisering krävs det mer av en teater än att spela föreställningar. Med samarbeten i nya format ger Dramaten& utrymme åt nyskapande scenkonst och scenkonstnärer som inte ryms inom teaterns ordinarie repertoar. Inte bara av nyfikenhet utan också för överlevnad för en institutionsteater som Dramaten.
2018
nr 270: Peter Rejler, styrelseordförande och huvudägare i teknikkonsulten Rejlers AB med över 2000 anställda på över 80 platser i Norden. Rejlers har hälsosamhet som ett av sina värdeord och det är Peter som personifierar denna hälsosatsning, som startade för 10 år sedan.
nr 269: Malin Rapp, Selfleaders, föreläsare och förändringsledare inom hjärn- & motivationsforskning med målet att få människor att tänka större, utgå från sitt inre driv och skapa ett välmående som ger resultat.
nr 268: Caroline Strindmar, hållbarhets-och livsmedelsstrateg på Visita – Svensk Besöksnäring, med lång erfarenhet av hållbarhetsfrågor inom besöksnäringen, förmedlade ett antal tips och idéer hur man som ledare kan utveckla hållbarhetsfrågorna och hur detta ger ökad lönsamhet.
nr 267: Malcolm Larri, Leadership and Culture Transformation Consultant. Malcolm Larri is an in-demand Coach and Speaker focused on empowering companies and individuals to use their unique abilities to drive positive change.
nr 266: Günther Mårder, vd Företagarna, delade med sig av sina bästa tips på hur man blir en mer framgångsrik företagare. Tips insamlade från alla de företagsbesök som han genom åren gjort i hela Sverige.
nr 265: L G Nilsson, museichef, story teller och kulturentreprenör berättade om hur en idé, född 1997, slutligen invigs och gör kungen till en viral succé på social media. LG Nilsson har under de senaste åren varit med om att skapa fyra nya muséer som slagfältsmuseet HAMN, Vikingaliv, och nu även de snart 40-åriga Leksaksmuseet i ny form och på ny plats.
nr 264: Svante Randlert, Business & People Advisor på Academic Work, är en av Sveriges mest anlitade rådgivare inom detta område och hjälper över 130 företag per år att bli bättre arbetsgivare. Här berättade han hur man lockar till sig, engagerar och utvecklar rätt medarbetare på rätt plats.
nr 263: Zandra Nilsson, Sales Director Siemens Industry Software, berättade under rubriken ”Intro till digital tvilling för att driva digitalisering”. Hur en digital tvilling av värdekedjan hjälper företag att komma snabbare till marknaden, flexiblare och effektivare produktion och förbättrar kvaliteten på produkten.
nr 262: Karolin Forsling ”Från spaning till verklighet”, 2013 utsågs Caroline till en av världens mest innovativa stadsutvecklare av UBM future cities. Här talade hon om trendspaning som inspirerar och väcker tankar om framtidens boende, arbete och handel och om kraven på framtida organisationer och ledarskap.
nr 261: F Mikael Andersson, VD på Märsta Förenade Åkeriföretag, berättade om ”Förbifart Stockholm”, ett gigantiskt bygge mellan Häggvik i norr och Skärholmen i söder, där Märsta Förenade är en av huvudleverantörerna.
2017
nr 260: Azita Shariati VD Sodexo Sverige, har utsetts till näringslivets mäktigaste kvinna för att hon genom sin inkluderande ledarstil radikalt förbättrat sitt bolags arbete kring jämställdhet och mångfald.
nr 259: Maria Eriksson, skribent och expert på delningsekonomi talar om dess påverkan på boende, arbetsmarknad och konsumtion.
nr 258: Torgny Håstad, f.d. justitieråd och professor i civilrätt på Uppsala Universitet beskriver den aktuella frågan hur Montesquieus maktfördelningslära från 1748 påverkat statsskicken i olika länder och utvecklats på olika sätt.
nr 257: Maria Fiskerud, grundare Fly Green Fund. Hur skapar man hållbara och attraktiva affärsmodeller som gör det intressant för investerare att satsa på nya tekniker.
nr 256: Yvonne Sörensen Björud, VD Stureplansgruppens Hotel And Resorts. Hur kan man använda design inom produktutveckling och som ett strategiskt verktyg för att styra förändring och påverka själva affären.
nr 255: Leo Razzak, Social Entreprenör. Föreläser med fokus på integrations- och motivationsfrågor.
nr 254: Eryn Dinyovszky, General Manager for the Nordic Region of Yilport Holding. Varför Rosersberg är en perfekt plats för en rikskombiterminal och hur man ser på framtiden.
nr 253: Claes Anerud, VD The Winery Hotel Solna. Hotellet där man mitt i vintern producerar sitt eget vin.
nr 252: Fredrik Bergström, Ekonomie Doktor och Affärsområdeschef för strategi och analys vid WSP Sverige och en av landets ledande detaljhandels- och infrastrukturexperter, berättar om utmaningarna inom detta område.
nr 251: Hypnotisören Erik Olkiewicz avslöjade hypnosens hemligheter – och hur du kan använda detta kraftfulla tillstånd till att få mer av det du vill ha.
2016
nr 250: Bengt Eliasson, med lång erfarenhet av handel i Sverige och internationellt, kombinerar strategier, IT och genomförande i sitt arbetssätt. Under Frukostklubbens 250:e frukost spanade Bengt in i framtiden avseende samhället i stort och affärer och handel mer specifikt.
nr 249: Stefan Gullgren, departementsråd och chef för enheten Östeuropa och Centralasien på UD, talar om hur han ser att vår relation till Ryssland kan förbättras på flera olika plan.
nr 248: Alok Alström, VD för Uber Sverige, berättar om Ubers planer på att utveckla ett ”sömlöst resande”.
nr 247: Jonas Eriksson, en av världens bästa fotbollsdomare, berättar om sina vitt skilda yrkeserfarenheter under rubriken ”Från grusplanerna, via VM i Brasilien till ett nytt gym i Sigtuna”.
nr 246: Lotta Wiström, personlig coach, föreläsare och författare, delar med sig av olika erfarenheter och tips om hur livskvalitet kan kombineras med en framgångsrik yrkeskarriär.
nr 245: Julia Majaha-Järtby, vice riksbankschef i Botswana 1996-2001 och ekonom vid Valutafonden, beskriver landets utveckling och orsaken till dess framgångar.
nr 244: Ronald Åman, varumärkesexpert inom destinationsmarknadsföring berättar om möten med personer och platser som gjort avtryck i hans arbete.
nr 243: Magnus Knutsson, serieförfattare av bl.a. Fantomen, serieforskare och konsthistoriker. Han talar om serier och serieberättande.
nr 242: Jack Melcher Claësson, serie-entreprenör talar om Stockholm som bas för globalt entreprenörskap.
nr 241: Helena Axelson Fisk, mellanöstern-kännare, som levt tjugo år i olika delar av arabvärlden, delar med sig av sin förståelse för händelseutvecklingen i arabvärlden och Europa.
2015
nr 240: Stina Öhman med erfarenhet som bl.a. operasångare, solist för symfoniorkestrar, utbildare och VD, ger oss råd och tips hur vi kan utveckla oss till inspirerande och trovärdiga talare.
nr 239: Karin Stenmar, hållbarhetschef på Folksam och en av Sveriges miljömäktigaste, om hur hållbarhet stärker affären.
nr 238: Per Johansson, arkitekt SAR på arkitektbyrån JOLIARK, planerar och reflekterar över stadens utveckling nu och i framtiden.
nr 237: Harriet Wallberg, Universitetskansler i Sverige om framtidens universitet.
nr 236: Lennart Levi, professor emeritus i psykosocial miljömedicin vid Karolinska institutet och nybliven Sigtunabo, om stressen i våra liv.
nr 235: Agneta Baron, tidigare OS-simmare nu ledningsgruppscoach – är det viktigt att tävla i näringslivet?
nr 234: Charlotte Wiking, vd på det nyöppnade Swedish Music Hall of Fame, om bakgrunden till och ambitionen med detta nya svenska musikmuseum för svensk populärmusik.
nr 233: Noa Fridmark, grundare och vd för NOA, om värderingsstyrt varumärkesbyggande.
nr 232: Johanna Ragnartz, vd för stiftelsen Håll Sverige Rent, om individers och organisationers miljöansvar.
nr 231: Tomas Stavbom, chef för regional utveckling vid regionförbundet Uppsala län, om Sigtunas expansion i ett omvärldsperspektiv.
2014
nr 230: Robert Olsson, generaldirektör för Statens Maritima Muséer och även museichef för Vasamuséet, berättade om betydelsen av muséer för besöksnäringens utveckling och framtid
nr 229: Johan Simonsson, idrottsfysiolog, PT mm. berättade om träning och dess hälsoeffekter
nr 228: Christer Fogelmarck, VD för Parks and Resorts AB, berättade om hur ett bra värdskap ger nöjda besökare på nöjesparker samt vikten av samarbetspartners i de områden där deras nöjesparker ligger.
nr 227: Arne Andersson, e-handelsexpert på POSTNORD och främst i Sverige på området, beskrev den explosionsartade utvecklingen av e-handeln i Norden.
nr 226: Sven-Olof Johansson,VD och huvudägare i fastighetsbolaget FastPartner och bl.a. ägare till Märsta Centrum, beskrev sin syn på förortscentra och dess utvecklingsmöjligheter i framtiden.
nr 225: Anders Flodström, f d rektor vid både Linköpings Universitet och KTH samt f d Universitetskansler, beskrev sin syn på den framtida internationella arbetsmarknaden för akademiker.
nr 224: Anna-Karin Johansson, generalsekreterare för Svenska Afghanistankommittén, berättade om sitt arbete i Afganistan.
nr 223: Carl-Johan Vallgren, författare och musiker, berättade om sin bok Skuggpojken som han skrivit under sitt alias Lucifer.
nr 222: Jan Åman, curator, författare m.m. om att utveckla nya modeller för stads-, mat- och samhällsutveckling.
nr 221: Anders Henriksson, Vice President Ericsson AB, Miljardsatsning på FoU i Sigtuna kommun.
2013
nr 220: Olle Larsson, ägare av Sisyfosgruppen och ny ägare till Wenngarns slott om passion och sin satsning på att utveckla området.
nr 219: Charlotte Platzer, doktor Uppsala Universitet och forskare i solenergi, om resan mot solen – solenergi i Sverige och i Sigtuna.
nr 218: Caroline Strand, bitr. näringslivschef Solna stad om satsningen på evenemang och Friends Arena
nr 217: Johan Stenberg, sedan många år ordförande i Franska Skolan, om friskolan och kapitalet.
nr 216: Kristina Alvendahl, vd Airport City Stockholm, om en levande stad närmare världen.
nr 215: Jan Roy, koncernchef på Parks and Resorts AB med parker och anläggningar som Gröna Lund, Kolmården med Vildmarkshotellet, Furuvik, Aquaria och Skara Sommarland om att ta emot 3 miljoner besökare.
nr 214: Johan Jörgensen, Funded by Me, om crowdfunding – entreprenörens bästa vän.
nr 213: Ronnie Latva, delägare RC Chocolat, diplomerad konditor med utbildning på Le Cordon Bleu, om choklad och att alla goda ting är tre.
nr 212: Björn Arvidsson, Partner and Head Analyst at Razormind and Swedish Tourist & Travel Fed, om världens snabbast växande näring.
nr 211: Johan Castwall, vd Stockholms Hamnar, om sjöfarten och Stockholmsregionens tillväxt.
2012
nr 210: Jonathan Forster, general manager of Spotify Europe, about Spotify and its role in the future music industry
nr 209: Pär Larshans, flerfaldigt prisbelönt hållbarhetschef på Max Hamburgare, om att gå från utskälld till prisad via hållbarhet.
nr 208: Ramona Karlsson, rallyförare som driver världens enda kvinnliga VM-team i rally, om att vara ensam tjej i rallyvärlden
nr 207: Lars Amreus, nytillträdd tillika Sveriges första twittrande Riksantikvarie, om kulturarv för tillväxt.
nr 206: Rami Shaaban, f.d. landslagsmålvakt i fotboll, om fotboll
nr 205: Jakob Svärdström, managing partner KTH Chalmers Capital, om finansiering av unga tillväxtföretag.
nr 204: Kjell-Åke Westin, Flygplatsdirektör Arlanda, Stockholm Arlanda Airport – what’s up?
nr 203: Peter Wallensteen, professor i fredsforskning, ställer frågan om allt blir värre? En fredsforskare tittar på verkligheten.
nr 202: Sara Damber, grundare av Friends och nu vd Playing for change, om att rädda världen och tjäna pengar.
nr 201: Christian Heger, vd SALK, om idrott och affärer på SALK
2011
nr 200: Ludvig Rasmusson, radiojournalist och kåsör
nr 199: Christina Fagerberg, partner på Fagerberg & Dellby
nr 198: Sofia Jupither, teaterregissör Dramaten, Stadsteatern
nr 197: Staffan Ekendahl, Abraham Lincoln- 150 år efter inbördeskriget
nr 196: Dorotea Bromberg, förläggare Brombergs Bokförlag, Mina möten med författare
nr 195: Ebba Annell, medialandskapets förändring
nr 194: Julian Stubbs & Camilla Zedendahl, Sigtuna First
nr 193: Lena Ramfelt, ekonomie doktor med unik kompetens om Silicon Valley
nr 192: Magnus Nilsson, ordförande i Svensk Turism och vd på Kolmårdens Djurpark
nr 191: Bo Ekman, grundare och styrelseordförande i Tällberg Foundation
2010
nr 190: Paul Balsom, fysiolog och rådgivare till bl.a. Svenska Fotbollförbundet
nr 189: Göran Ronsten, vindkraftsforskare
nr 188: Katarina Graffman, fil dr i antropologi
nr 187: Katalin Paldeak, ansvarig för alla nordens Clarionhotell
nr 186: Per Lindblad, Stockholm Globe Arenas
nr 185: Ann-Charlotte Jönsson, PR-chef på Stockholm Visitors Board, om LOVE STOCKHOLM 2010
nr 184: Sandra Olivegren, ordförande CinemAfrica
nr 183: Martin Schmidt, Serious Nature
nr 182: Emma Rung, projektledare på Rättvisemärkt
nr 181: Enrico Deiaco, chef för affärsutveckling och tillväxt på KTH Företagsamverkan
2009
nr 180: Carl-Jan Granqvist, gästgivare, professor, entreprenör och destinationsbyggare
nr 179: Lena Calderon, grundare till det snabbväxande ideella nätverket Gotländska Stockholmare
nr 178: Sasja Beslik, affärsutveckling och CSR
nr 177: Maria Krafft, forskare bilars säkerhet på Folksam
nr 176: Erik Giertz, professor i industriell ekonomi och organisation
nr 175: Anders Färdig, grundare av Stockholm Design House
nr 174: Martin Frey, VD på köpsajten www.blocket.se
nr 173: Peter Viinapuu, nytillträdd chef SAS Sverige
nr 172: Fredik Hiller, skådespelare, regissör och manusförfattare
nr 171: Clary Rapp, Congress Stockholm
2008
nr 170: Anders Johnsson, näringslivshistoriker och författare
nr 169 Linda Bergsten, miljöchef DHL Global Forwarding
nr 168 Fredrik Nilzén, managementkonsult engagerad i oväntade partnerskap för global utveckling
nr 167 Julian Stubbs, varumärkesstrateg och mannen bakom Stockholms ”the Capital of Scandinavia”
nr 166 Jan Johansson, vd på nystartade Kistamässan
nr 165 Stefan Noble, vd på Visual Art AB
nr 164 Alex Tengvall, vd & ägare av hälsomatföretaget Risenta AB
nr 163 Fredrik Nilsmark, vd för Europatourtävlingen SAS Masters
nr 162 Johan Groth, meteorolog på SMHI och SVT
nr 161 Birgitta Ed, grundare och delägare i PR-byrån Springtime
nr 160 Ellinor Eke, vd på konsultföretaget Ununger & Wrenfelt (you & we)
2007
nr 159 Per Taube, ägare av Gelba fastigheter AB
nr 158 Börge Österholm, fd vd på Posten AB och senior advisor
nr 157 Pernilla Bard, civilekonom och en av entreprenörena bakom Social Initiative
nr 156 Anders Wijkman, Europaparlamentariker
nr 155 Ulf ”Lill-Pröjsarn” Nilsson, marknadschef på Qbrick
nr 154 Gustav Rhenman, vd på Asia Growth Investors
nr 153 Knut Knutson, vd för Uppsala Auktionskammare och värderingsman TV2:s Antikrundan
nr 152 Stefan Krook, grundare av Glocalnet, initiativtagare till och vd på det ”snälla” elbolaget God El
nr 151 Hans Dahlman, nyhetsuppläsaren Lelle Printer i radions satirgrupp På Håret
nr 150 Tomas Gustafson, trefaldig OS-guldmedaljör och tvåfaldig världsrekordhållare i skridsko
2006
nr 149 Lars-Olof Lindgren, statssekreterare, Näringsdepartementet
nr 148 Patrik Asplund, projektledare och initiativtagare för ”Djurgårdsandan”
nr 147 Göran Cars, professor samhällsbyggnad KTH
nr 146 Robin Sukhia, general manager, Sweden India Business Council
nr 145 Örjan Ellström, Trafiksäkerhetsexpert Vägtrafikinspektionen
nr 144 Jan Larsén, VD på Strömma Turism och Sjöfart
nr 143 Rufus Lidman, VD Primaviva
nr 142 Lars Engelbert, VD webfastighetsmäklarbolaget HemOnline
nr 141 Gert Ekström, Tekniska museet
nr 140 Kristina Persson, vice riksbankschef och grundare av stiftelsen Global Utmaning
2005
nr 139 Lars-Henrik Fossto, Crisis Manager Luftfartsverket
nr 138 Robin Edman, vd SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign
nr 137 Sten Hedman, journalist
nr 136 Marie S. Arvidsson, vd Skogsindustrierna
nr 135 Johan Kindblom, manusförfattare, låtskrivare, författare
nr 134 Bosse Lundquist, ordförande Djurgården Fotboll
nr 133 Susanne Salmén, Friskvårdskonsulent
nr 132 Hans von Knorring, minister vid Utrikesdepartementet
nr 131 Martin Rosborg, vd Stockholm Visitors Board
nr 130 Anders Tysk, samhällsentreprenör och generalsekreterare Vikingarännet
2004
nr 129 Gustaf König, Kommersiell dir. My Travel
nr 128 Karin Sharma, Interkulturell specialist
nr 127 Fredrik Hären, grundare interesting.org
nr 126 Vivvi Asplund, Feng shui Balans & Harmoni
nr 125 Petter Ålander, slottsuppsyningsman Rosersbergs Slott
nr 124 Lars-Olof Widerberg, ledarskapskonsult
nr 123 Janne Gunnarsson, Det Svenska Värdskapet
nr 122 Mikael Ericson, ordf Barncancerföreningen Sthlm
nr 121 Charlotte Ullberg, affärskonsult inom marknads- och destinationsutveckling
nr 120 Leif Åberg, Sweco FFNS, arkitekt bakom Sigtuna i Kina
2003
nr 119 Åke Färnlöf, VD Hälsokostrådet
nr 118 Anders Fluch, VD reklambyrån AM Stockholm
nr 117 Alf Linderman, direktor Sigtunastiftelsen
nr 116 Lars Engardt, läkare i u-land, utrota polio
nr 115 Magdalena Ribbing, författare och föreläsare
nr 114 Richard Johansson, sommelier
nr 113 Dan Lannerö, VD Uppsala Nya Tidning
nr 112 Inge Karlsson, kaffehandlare
nr 111 John Cockin, Arlandastad Golf AB
nr 110 Ulf Marmnäs, ChokladAkademien
2002
nr 109 Malin Speace, om socialt ansvarstagande
nr 108 Ragnar Wilton, Danzas AEI Intercontinental
nr 107 Peter Böök, Regissör och ledare för Spegelteatern
nr 106 Anders Carlberg, Grundare av Fryshuset
nr 105 Lars Olof Landin, EBC
nr 104 Staffan Berglund, Arkitekt
nr 103 Satish Sen, affärsutvecklare
nr 102 Tomas Ryde, förbundskapten Sveriges damhandbollslag
nr 101 Niklas Wikegård, coach Djurgården Hockey
nr 100 Tommy Schavon, VD Botkyrka Företagarcentrum
2001
nr 99 Eva Seeberg, författare
nr 98 Niclas Andersson, ATG
nr 97 Stefan Dahlbo, Investment AB Öresund
nr 96 Karl-Erik Strand, vd, Sveriges Rese- och Turistråd
nr 95 Björn Jonzon, vd Stora Brännbo
nr 94 Challe Berglund, VM och OS-medaljör i hockey
nr 93 Bengt Wahlström, omvärldsbevakning och framtidsstrategi
nr 92 Ernst Billgren, konstnär, professor och lärare
nr 91 Kaj Svensson Widerberg, Röda Korset
nr 90 Tom Bruno, Franchisekollegiet
2000
nr 89 Tomas Fogdö, f.d. skidåkare
nr 88 Karl Beijbom, skribent, redaktör och konsult
nr 87 Christian Bönnelyche, Mediabrokers
nr 86 Ewa Rudling, fotograf och författare
nr 85 Martin Creydt, vd Choice Hotels Sweden
nr 84 Helena Liman, SOS Barnbyar
nr 83 Victor Waldenström, restaurangman och författare
nr 82 Robert af Jochnick, koncernchef för Oriflame
nr 81 Torbjörn Rindås, Bemanningsbranschförbundet SPUR
nr 80 Bengt Gustafsson, prof. i teoretisk astrofysik och direktor på Sigtunastiftelsen
1999
nr 79 Torgny Anderberg, filmskapare
nr 78 Mats Arehn, filmregissör och filmkonsulent
nr 77 Mattias Edlund, Edsbacka Krog
nr 76 Staffan Holm, EMA Telstar AB
nr 75 Sten Philipson, präst och etiker
nr 74 Christer Lindh, Young Management Group
nr 73 Bertil Håård, Skandias ”Idéer för livet”
nr 72 Magnus Birke, Arlandastad Outlet Village
nr 71 Linn Stokke/Atle Brynestad, Steninge Slott
nr 70 Sven Erik Mosén, O-Ringen 2001
nr 69 Pontus Lindwall, Cherryföretagen
nr 68 Björn Eriksson, Rikspolisen
1998
nr 67 Lars Söderblom, vd fastighetsbolaget Piren AB
nr 66 Ulf Dinkelspiel, vd Exportrådet
nr 65 Anders Wall, Beijer & Alma AB
nr 64 Kenneth Thorén, vd Synsam
nr 63 Kurt Hjelte, event producer
nr 62 Staffan Blomberg, vd SalusAnsvar AB
nr 61 Bertil Ekerlid, Ekerlids Förlag
nr 60 Tomas Kreij, Arlanda Express
nr 59 Peter Egardt, vd Stockholms Handelskammare
nr 58 Peter Wallin, ishockeylandslaget Tre Kronor
1997
nr 57 Claes Andréasson, Absolut Vodka
nr 56 Nils Tunebjer, riskkapitalist och grundare Garbergs Annonsbyrå
nr 55 Erik Paulsson, Fastighets AB Storheden
nr 54 Roger Asserståhl, AssiDomän Skog & Trä AB
nr 53 Peter Gudmundson, Djurgården Hockey
nr 52 Lars Elmenius, Sweden Match Global Team
nr 51 Bengt Baron, Kodak konsumentprod. i Norden
nr 50 Roland Nilsson, Scandic Hotels AB
nr 49 Peter Engellau, Den Nya Välfärden
nr 48 Tommy Jacobson, Trevise AB
nr 47 Krister Fransson, TenFour Sweden AB
1996
nr 46 Ulf Groth, konsernchef Hemglass
nr 45 Jan Palmér, vd Skyways
nr 44 Carl-Henrik Svanberg, ASSA ABLOY
nr 43 Hans Dalborg, vd Nordbanken
nr 42 Jerry Bergström, Jerry Bergström AB
nr 41 Lars Ahlin, Electrolux Hushåll
nr 40 Hans Karlstrand, Arlanda flygplats
nr 39 Anders Pers, VTL
nr 38 Anders Lindberg, founding partner pr-firman JKL
nr 37 Hans Mellström, grundare och ”M” i WM-data
1995
nr 36 Björn Lindberg, Gula Tidningen
nr 35 Tommy Töpel, Svenska Hockey Ligan
nr 34 Hasse Breitholtz, BMG-Ariola
nr 33 Peter Westring, Gröna Konsum
nr 32 Hans Larsson, Exposition 1997
nr 31 Tom Beyer, Stockholmsmässan
nr 30 Tommy Persson, Posten
nr 29 Pär Bergkvist, Pressbyrån
nr 28 Per-Olof Svensson, ASG Logistics
nr 27 Erik Lautmann, DHL International
1994
nr 26 Göran Långsved, Stockholm Information Service
nr 25 Birgitta Rosén, SRU RIX
nr 24 Harald Lyth, konstnär
nr 23 Staffan Burenstam Linder, Handelshögskolan
nr 22 Anders Gulliksson, Korn
nr 21 Ferry Carré, Orban
nr 20 Björn Ericsson, Folkparkerna
nr 19 Tony Michaelsen, Eurosport
nr 18 Jan Rudberg, Tele2
1993
nr 17 Carl-Gustav Petersén, Millesgården
nr 16 Stefan Grudin, På Håret
nr 15 Hans Bonnevier, TV2
nr 14 Mats Lederhausen, Mc Donald’s
nr 13 Johan Flink, Stockholm Open
nr 12 Ulla Lindvall, Kvinnor Kan
nr 11 Ingrid Dahlberg, Kanal 1 Drama
nr 10 Peter Alarik, Stockholms Auktionsverk
nr 9 Amelia Adamo, Vecko-Revyn
1992
nr 8 Rune Borg, prisbelönt informationsdir. Procordia
nr 7 Ian Wachtmeister, Ny Demokrati
nr 6 Lasse Åberg, artist
nr 5 Per-Ulrik Johansson, golfspelare
nr 4 Bror-Anders Månsson, skapare, VD och delägare i City Mail
nr 3 Johan Nordén, Nordén Auktioner
nr 2 Torbjörn Larsson, chefredaktör Aftonbladet
nr 1 Mats Wallin, vd Guldfynd