Sigtunamjödet är klart!

Nu lanserar vi äntligen vårt eget rabarbermjöd! Med smak av lokal rabarber och honung från våra 15 egna bikupor har vi skapat ett halvtorrt mjöd med doft av honung och sommarblommor som passar lika bra till dessert som till förrätt.

Sigtunamjödet är ett halvtorrt mjöd gjord på  vår egna honung och rabarber från trädgårdar i Sigtuna. Hotell Kristina är initiativtagare till idén tillsammans med producenten Mjödhamnen.

– Det är jätteroligt att vi nu kan servera ett lokalt producerat mjöd där vår egen honung är en av ingredienserna. Sigtunamjödet passar till mycket, men framförallt till en laxtartar, sushi, tonfisk, eller en fisk med kryddig sås. Sigtunamjöden är också utmärkt som aperitif och till tapas, säger Andreas Olsen, restaurangchef och ägare till Hotell Kristina.

Sigtunamjödet serveras på flertalet hotell runt Arlanda och Sigtuna samt ingår i Systembolagets beställningssortiment från och med maj 2014.

Alkohol: 12,5 % vol

Sötma: Halvtorrt

Vi som har bikupor och serverar Sigtunamjödet är:

32 Rum & Kök, Best Western Arlanda Hotellby, Clarion Hotel Arlanda Airport, Ibis Styles Stockholm Arlanda Airport, Hotell Kristina, Radisson Blu Arlandia Hotel, Radisson Blu SkyCity Hotel, Sigtunahöjden Hotell & Konferens, Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens, Stora Brännbo Konferens och Hotell samt Rosersbergs slottshotell.

Fakta om bikupor:

Att destinationens hotell har egna bikupor ger dubbel nytta, tillsammans finns 15 stycken. Genom binas arbete får hotellen inte bara god honung och mjöd utan också pollinering av växter och stärkt biologisk mångfald lokalt. Av världens 1500 odlade grödor pollineras omkring 70 procent av bin, så de fyller en oerhört viktig roll i vår värld.