Gröna November i Sigtuna och runt Arlanda

Visst är november lite grönare än vanligt? Här i Sigtuna är Gröna november en månadslång kampanj där Sigtunas hotellnätverk visar upp det arbete vi gör inom miljö och hållbarhet. Som första destination i Sverige har vi ingått ett samarbete med Fly Green Fund för att driva på forskningen, skapa efterfrågan och öka produktionen av biobränsle för flyget. Genom detta vill vi inspirera våra besökare, andra företag och inte minst andra destinationer till att vara med på resan mot en fossilfri besöksnäring

Är du gäst hos någon av oss kommer du säkert märka att något är på gång. Här avslöjar vi några exempel:

Sigtunastiftelsen erbjuder den 4 november en vegansk avsmakningsmeny med utgångspunkt i höstens härliga smaker, dessutom har man köttfria måndagar under hela november.


Sigtunahöjden Hotell och Konferens välkomnar till en Green Club AW den 10 november – ta en öl i baren, prata med deras hållbara samarbetspartners och lyssna på Sigtunabandet Marcus Svartserud & Anna P:son. Varje dag under november lyfter man fram hållbarhetsarbetet, både stort som smått, till exempel med visning av sin sopsortering.


Kämpasten bjuds man på den egna honungen vid frukosten samt på alla kaffe/te-buffér.


Stora Brännbo visar en utställning om sin matfilosofi under namnet #kliMatkampen om den fortsatta Palmoljejakten och att restaurangen ska KRAV-märkas. Som gäst kan du fråga alla medarbetare om Stora Brännbos hållbarhetsarbete!


Som gäst på Radisson Blu SkyCity Hotel erbjuds du Fairtrade-märkta produkter som kaffe och te och hotellet har ständigt en strävan att utöka sortimentet av ekologiska produkter. Under året har hotellet bytt låssystem på hela hotellet till alla gäst- och personalutrymmen vilket medfört en längre hållbarhet på batterier och minskat åtgången av batterier med mer än 90%.

Är du en ägare till en elbil får du gratis ladda den hos Radisson Blu Arlandia Hotel. Du kan också prova deras egen honung på konferensens fikabufféer eller deras härliga ekologiska frukostbuffé.


Rosersbergs slottshotell är restaurangen KRAV-märkt. Märkningen ger en kontroll över de råvaror de använder, vilket ursprung råvarorna har och hur de har hanterats tidigare i processen. Nu under Gröna November inleds även processen för att bli Svanen-märkta.


Hotell Kristina arbetar aktivt för att minska miljöbelastningen och för att främja miljövänliga åtgärder. Man komposterar allt sitt köksavfall och ställer höga miljökrav på sina leverantörer och nyttjar enbart miljömärkta produkter vid tvätt och städning.