Matsvinn
Med fokus på att minska matsvinn för att sänka utsläppen, övergödningen, matsvinnets påverkan i livsmedelskedjan samt bidra till ökad resurshushållning. Matsvinn är ett stort och växande problem! Enligt siffror från Livsmedelsverket slänger en genomsnittssvensk årligen ca 45 kilo ätbar mat. Det vill Hållbar Destination förändra och en viktig del i arbetet är att inspirera fler, både barn och vuxna att tänka i mer klimatsmarta banor. Under åren har flera matsvinns-projekt genomförts.
Vi har hittills skapat tre receptsamlingar på temat matsvinn där vi samlat våra bästa recept på hur man kan ta tillvara på överblivna råvaror och matrester och utifrån dessa skapa nya fantastiska rätter. Dessa svinngoda recept passar inte bara i restaurangköken utan även hemma hos dig i ditt kök. Ladda ner receptsamlingarna och se filmer på när våra duktiga kockar inom nätverket tillagar de Svinngoda recepten.