Höj pulsen och hitta sommarkänslan tillsammans!  

Dra ihop gänget på en minisemester och testa några av Sigtunas alla utomhusaktiviteter.  
Några nyheter är Sigtuna Bike Arena, äventyrsgolf i Sigtuna stad och på Wenngarn samt nya padelbanor. Inom destinationen finns även tio naturreservat, många vandringsleder och gott om cykelvägar att upptäcka. Kombinera med shopping, middag och en härlig övernattning i Sveriges första stad. 

 

Gillar ni mountainbike? I Sigtuna ligger vi i startgroparna för att etablera oss som en mountainbikedestination. Arbetet med att anlägga Sigtuna Bike Arena pågår för fullt och här satsas stort på fina banor i olika svårighetsgrad.  
För er som föredrar landsvägscykling finns det gott om små, otrafikerade asfaltsvägar perfekta för att komma nära naturen och utforska omgivningarna.   

 

Ingen har undgått den nya supertrendiga folksporten padel. I sommar är det premiär för Sigtuna stadsängars anläggning vilket gör att Sigtuna numera kan skryta med 42 padelbanor förlagt på 6 anläggningar inom destinationen!  
En av anledningarna till att sporten blivit så populär är att alla kan spela och att det är lätt att komma i gång så ta med vännerna och kör en match.  

Ingegerd, Sveriges första kvinnliga helgon, föddes i Sigtuna. Vandra någon av de två etapperna av Ingegerdsleden som passerar genom Sigtuna. Etapp 4, med start vid Rosersbergs slott och slut i Sigtuna stad, och etapp 5 med start i Sigtuna stad och slut vid vackra Odensala kyrka i Märsta. Kombinera med en after-walk, middag och övernattning. 

Mera vandring. I Sigtuna finns inte mindre än tio fina naturreservat att utforska. Hälsa på korna i Steningedalen, se hundraåriga tallar i Sköndalsskogen, vandra en del av Upplandsleden genom Rävsta naturreservat. På flera platser finns grillplatser, bänkar och picknickbord.  
Bor ni på hotell? Be dem fixa picknickkorgen. 

 

Gör något annorlunda - testa miljövänlig wakeboard längs en eldriven linbana. På Cable Park i Halmsjön samsas både nybörjare och proffs. Här kan ni åka allt från vattenskidor, kneeboard och wakeboard till wakeskate och kiteboard. Cable Park har mycket mer att erbjuda och är man ett sällskap kanske några föredrar att testa Stand up paddlespela boule eller beachvolleyboll. 
När ni blir hungriga finns det möjlighet till enklare förtäring i Kabelbaren.  

 

Spelar ni golf?  Här finns inte mindre än sex riktigt bra golfbanor. På Vassunda GK bjuder man in till golf i en lugn miljö på idealiskt avstånd från larm och jäkt. Greenerna anses vara bland de snabbaste i Mälardalen. Håll utkik efter sommarens golfpaket om ni vill kombinera med en övernattning. 

Så klart måste ni testa vår sprillans nya äventyrsgolfbana som öppnar den 5 juni. Vackert belägen på Strandpromenaden i Sigtuna stad finns en 12-hålsbana som utgår från Sigtunas unika historia och där man spelar förbi runstenar, en tre meter lång vikingabåt, olika byggnader och andra historiska platser. Går det hett till kan ni svalka er med ett dopp från någon av de närbelägna bryggorna. Mysiga sommarcaféer finns också i närheten.

Ta med gänget och testa discgolf. På Harberget finns en 9-håls skogsbana som passar både nybörjare och rutinerade spelare. Ta med egen discfrisbee eller hyr eller köp dem på närliggande Sigtuna Sport och Uteliv.