Var ska vi sova i natt? - Husbil i Sigtuna

Många attraheras av att semestra på rull. Att ständigt hitta nya platser och upplevelser.  
I Sigtuna har kommunen överlåtit ansvaret för husbilsuppställning på Sigtuna Båtklubb. Det innebär att man somnar och vaknar på Hamnplanen där det finns plats för fyra husbilar. Småbåtshamnen är centralt belägen i vår idylliska sommarstad och det är nära till allt. Mysiga caféer, restauranger och butiker och upplevelser av olika slag.  

I sommar vill vi slå ett särskilt slag för vår nya bana för äventyrsgolf, vackert belägen på Strandpromenaden. Samtidigt som man gör något roligt får man en fin introduktion till Sigtunas sevärdheter. Utformningen av de 12 hålen bygger på Sigtunas rika historia som ni också kan uppleva på riktigt.  
Har ni cyklar med er är det ett enkelt och härligt sätt att utforska omgivningarna på och vi har gott om fina cykelvägar. Ta till exempel en tur till Viby by och något eller några av våra fem fina slott. Varmt välkomna! 

 

 

PLATSERNA PÅ HAMNPLAN ÄR FÖR NÄRVARANDE STÄNGDA PGA OMBYGGNATION. (Besöker man Sigtuna över dagen finns det tre parkeringsplatser för husbil, även de på Hamnplan.) Där kan man parkera gratis med P-skiva i 4 timmar. Vid Steningebadet i Märsta är det tillåtet att parkera gratis med husbil i upp till 12 timmar.  
 
De fyra ställplatserna finns på Hamnplanen i småbåtshamnen. Notera att man inte kan boka i förväg. 

Avgiften är obligatorisk för övernattande husbilar. I avgiften ingår wc, dusch och tvättmöjlighet. 
Avgiften erläggs till hamnpersonalen med kort alternativt via Swish, nr 1234 8976 25, märk betalningen med Husbil och ditt registreringsnummer, exempel ”HusbilABC123”.  
Var beredd att uppvisa betalningen i Swish på uppmaning.  
 
Kod till WC, dusch och tvättstuga får du vid uppvisande av betalning på plats och då i allmänhet efter kl. 18 då hamnvakterna går på sina pass. 

Observera att du inte är garanterad en plats även om du har betalat. 
Betala därför först sedan du hittat och parkerat på en ledig plats! 

Uppställning av husbilar får endast ske på markerade platser.  

 

Husbilsuppställning 200:- / Dygn 

Det är, enligt skyltning, förbjudet att övernatta på övriga platser. Bötesbeloppet är 700 kr till 1000 kr. De lokala ordningsföreskrifterna förbjuder camping enl 13§.

 

Läs mer på Båtklubbens webbplats