Vi två på vandring 

Att ge sig ut och vandra lockar idag allt fler. Sakta ner på farten, upplev kravlösheten i naturen och få nya perspektiv på tillvaron. I Sigtuna finns många möjligheter till såväl fina promenader som längre vandringar.  
Titta efter hotellens sommarpaket där man bland annat erbjuder vandringspaket.  
Är ni på dagsutflykt? Sätt guldkant på upplevelsen genom att kombinera med en after-walk, härlig fika eller en god middag.  

Vandring 
Njut av fågelkvitter och trädens sus och vandra någon av de två etapperna av Ingegerdsleden som passerar genom Sigtuna. Den ena startar vid Rosersbergs slott och slutar i Sigtuna stad. Den andra med start i vackra Odensala kyrka och  avslut i Sigtuna stad. Ingegerd, Sveriges första kvinnliga helgon, föddes i Sigtuna och pilgrimsleden är en vandring i hennes fotspår. 

Se alla vandringsleder i Sigtuna här

 

I Sigtuna finns inte mindre än tio fina naturreservat att utforska. Hälsa på korna i Steningedalen, se hundraåriga tallar i Sköndalsskogen eller vandra en del av Upplandsleden genom Rävsta naturreservat. På flera platser finns grillplatser, bänkar och picknickbord.  
 
En fin promenad från Sigtuna stad kan man göra till Viby by. Byns gårdar, de flesta från 1800-talet, berättar om sättet att leva och bo före de stora skiftesreformerna. Här har generationer av torpare fört sin ojämna kamp för överlevnaden under knappa förhållanden. Idag är Viby by ett uppskattat besöksmål och om vädret tillåter håller sommarcaféet helgöppet. Då kan man toppa upplevelsen med kaffe och en riktigt god bulle. Får, getter, och höns och förstärker den lantliga känslan.  
Vill ni sedan fortsätta vandringen är det inte längre till Wenngarns slott än att det syns på lite håll. Wenngarn är väl värt ett besök och erbjuder upplevelser av vitt skilda slag.  

 
Ett svalkande dopp hör sommaren till. Kanske en hägrande belöning efter en stunds vandring? Längs Sigtunas 6 mil långa kuststräcka finns flera fina strandbad. Packa badkläder och handduk för en simtur i Mälarens glittrande vatten.  
 

Sommaraktiviteter  
Ett annat sätt att uppleva naturen är på en golfbana, ofta placerad i ett naturskönt område. 
I vår destination har vi inte mindre än sex banor.  Sigtuna GK erbjuder en runda mellan gigantiska ekar, Mälarens vatten, ett rikt fågelliv och öppna fält. Här finns alla förutsättningar för en fantastisk runda även de dagar svingen inte är på topp. Banan är en18-hålsbana som kännetecknas av klassiska golfhål med hög kvalitet. 
Vassunda GK är en 18-håls skogs- och parkbana i ett naturskönt landskap. Det betyder golf i en lugn miljö på idealiskt avstånd från larm och jäkt. Greenerna är bland de snabbaste i Mälardalen. 

 


Att utforska och uppleva från cykel har blivit ett populärt sätt. Gillar ni landsvägscykling finns det gott om små, otrafikerade asfaltsvägar perfekta för att komma nära naturen och utforska omgivningarna. Att hitta fina utflyktsmål är lätt. Kanske blir det lunchpaus på något av våra fina slott?