Dagstur till Sigtuna

Det finns så mycket roligt och spännande att upptäcka i Sigtuna, men var ska man börja? Här är våra bästa tips på hur du får ut mest av din dagstur utifrån olika målgrupper.

Varmt välkomna till Sigtuna!

Tillsammans med vänner 

Starta dagen med att utmana vännerna i Padel. Visste du att det är den snabbast växande racketsporten i Norden? En av anledningarna till att sporten blivit så populär är att alla kan spela, så ta med vännerna och kör en match.

Efter matchen är det dags för ett besök på Steninge slott och den intilliggande Stenladan, fylld med trendkänslig shopping och välsmakande mat. Ta en lunch eller brunch i Steninge Bruk som är välkänd för sin fantastiska grill. När ni ätit er mätta är det dags att shoppa. I Stenladan finns alltifrån möbler och heminredning till det senaste modet och ett härligt trädgårdsmästeri. Fortsätt eftermiddagen med att upptäcka Steninge slott från 1705 och den intilliggande barockparken. Avsluta dagen med en fika innan det är dags för hemfärd.

Barnfamiljer

Visste du att Sigtuna stad är världens runstens-tätaste plats? Häng med på en spännande runstensjakt och gå på upptäckarpromenad med roliga frågor för barn. Om ni vill kan ni lämna in era svar på Sigtuna museum, så får barnen en liten överraskning. Hämta/ladda ned kartor på Sigtuna museum eller i Turistbyrån och upptäckarkartan där sex olika platser finns utmärkta.

När ni tröttnat på historia kan ni boka in ett biobesök på gulliga Gröna Ladan eller varför inte utmana varandra på en rolig discgolf-runda? På Harberget, ett discgolfkast bort från Stora gatan, finns en 9-hålsbana som passar både nybörjare och rutinerade spelare. Ta med egen frisbee eller hyr eller köp dem på närliggande Sigtuna Sport och Uteliv.

Bara vi två

Visste du att Sigtuna är Sveriges första stad? Boka in en stadsvandring och lär dig mer om stadens spännande historia. Guiden från Sigtuna Museum & Art berättar om Sigtunas historia från grundandet på 970-talet fram till modern tid.

Efter guidningen är det äntligen dags för lite shopping. Sigtuna har varit en handelsplats i över tusen år. Här finns allt från taxfree-butiker till lokalt konsthantverk. Så välkommen att botanisera bland stadens unika butiker och upplev en del av vår kulturhistoria. När shoppingsuget stillats är det dags att njuta av en lyxig afternoon tea på Sigtuna Stadshotell. På de dignande våningsfaten finns allt man kan önska sig från varma scones hemlagad marmelad, sandwiches och fina små godsaker från det egna bageriet.