Höst inomhus

Här hittar du våra bästa tips på vad du kan göra i Sigtuna –aktiviteter inomhus under hösten. 

Besök Sigtuna museum och titta på samlingarna som bygger på arkeologiska fynd från 900-talet och framåt. Sigtuna är staden där vikingatiden tog slut och medeltiden började ta form. 

Utställningen Sigtunahistorier berättar om livet från stenåldern och fram till idag och har även ett barnspår för barn i alla åldrar.  

 

Sigtuna är perfekt för fika. Strosa runt och stanna till och unna dig en kopp på något av alla mysiga ställen. Här finns sjönära serveringar, slottscaféer och annorlunda ställen. Prisbelönta caféer med ett oemotståndligt utbud. Valet är ert. 

 

Lyxa till hösten genom att boka in Afternoon Tea. Njut av varma scones med hemlagad marmelad, sandwichs och fina små godsaker från eget bageri serverade på inbjudande sätt. Håll koll i vår evenemangskalender där flera fina erbjudanden finns. 

 

En riktig pärla är biograf Gröna Ladan i centrala Sigtuna stad. Den gemytliga och anrika gamla biografen från 1926 visar de allra senaste filmerna för vuxna och barn såväl som operaföreställningar från Metropolitan i New York.  
 
Hösten bjuder in till att läsa. I Sigtuna finns tre kommunala bibliotek med god tillgänglighet. Ofta med trevliga aktiviteter för barn. Man samarbetar dessutom med Sigtunastiftelsens bibliotek & arkiv, ett unikt K-märkt bibliotek & arkiv med rofylld och vacker studiemiljö öppet för alla och med öppettider alla vardagar. 

 

Upplev något annorlunda. ValstaKonstär en ny plats för samtidskonst i en före detta simhall i Valsta, Sigtuna. Här visas tillfälliga, platsspecifika och av platsen inspirerade utställningar och projekt som betonar innovativt tänkande, helhetsperspektiv och kreativa samarbeten.  

 

Simma lugnt! I vacker miljö i centrala Sigtuna hittar man Sigtuna Fritidscenter. I simhallen finns en motionsbassäng, en barnpool, en större bubbelpool samt herr- och dambastu. 
På Midgårdsbadet i Märsta finns simbassäng, ett stort barnpoolsområde samt en härlig relaxavdelning. 

 

Padel verkar ha kommit för att stanna. I Sigtuna är det stort och här finns ett stort utbud av fräscha banor. Sporten beskrivs som social, enkel att lära sig och passa för alla – stora som små spelare, med eller utan förkunskaper. Visst låter det som ett bra sätt att pigga upp sig på när mörkret faller?!