Weekend

Det finns så mycket roligt och spännande att upptäcka i Sigtuna, men var ska man börja? Här är våra bästa tips på hur du får ut mest av en weekend i Sigtuna.

Tillsammans med vännerna

Boka in en vandringsweekend med vännerna och vandra Ingegerdsleden, döpt efter Sigtunaprinsessan och Sveriges första kvinnliga helgon. Njut av den klara höstluften och naturens färgsprakande förvandling från grönt till höstens alla färger och vandra en av de två delarna av Ingegerdsleden som passerar genom Sigtuna. Fjärde etappen startar vid Rosersbergs Slott och slutar i Sigtuna stad. Efter vandringen väntar en välförtjänt middag med övernattning och frukost.
Sigtuna är känt för alla sina fantastiska hotell. Många av destinationens 25 hotell erbjuder weekends och både Rosersbergs slott och Sigtunastiftelsen erbjuder vandringspaket.

Barnfamiljen

I destinationen finns inte minder än 25 hotell – alla med sin alldeles egna charm så passa på att stanna kvar över natten. Boka en badweekend och kombinera tipsen här ovan med ett besök på  Sigtuna Fritidscenter med simbassäng, hopptorn, barnbassäng och bubbelpool.
I Sigtuna är det aldrig mer än 10 minuter till naturen så passa på att upptäcka något av destinationens alla grönområden och naturreservat.

Bara vi två

Få platser är mer romantiska än Sigtuna. Slå ett slag för kärleken och boka in en höstweekend. Välj mellan weekendpaket för vandring, romantik, skaldjur, ridning, yoga, padel, träning, SPA, golf och mycket mer. Kombinera övernattningen med ett slottsbesök. I området runt Sigtuna finns inte mindre än fem slott att upptäcka: Skokloster slott, Skånelaholms slott, Steninge slott med Steninge slottsby, Wenngarns slott och Rosersbergs slott, som är ett av rikets tio kungliga slott. Slotten har alla en unik historisk atmosfär, vilket gör dem till uppskattade utflyktsmål för både historiefantaster och för dem som vill uppleva en skön dag i det vackra landskapet.