Bjud in till vinterbröllop

Vill du ha ett bröllop som hämtat ur en saga ska du välja dig att gifta dig på vintern.
Tänk att anlända till vigseln i häst och vagn genom ett gnistrande vinterlandskap. Fackelsken, snö som faller och ett strålande lyckligt brudpar.

Hur fantastiskt låter inte det? 

Överraska familj och vänner och skingra vintermörkret med en härlig bröllopsfest. Det oväntade i att få en bröllopsinbjudan i vintertid gör det ofta mycket uppskattat hos gästerna.
Ett perfekt och personligt bröllop är ofta drömmen för par som går i giftastankar. Kanske är det just ett vinterbröllop som passar era tankar och idéer.

Hur gör man då för att skapa ett vinterbröllop som är unikt och minnesvärt?
Vi har tagit hjälp av bröllopsfotograf Maria Wideman och bett henne dela med sig av sina erfarenheter.

Kan man ha en vigsel utomhus fast det är vinter?
Vinterbröllop i naturen kan vara fantastiskt vackra och det vore roligt om fler vågade uppfylla sina bröllopsdrömmar om en vintervigsel utomhus trots kyligare temperaturer.
Kanske hittar ni den perfekta platsen för en vigsel under tak, på en veranda med en slående utsikt.
Kyla går oftast att hantera under en kortare stund. Erbjud gästerna att låna filtar, bjud på värmande dryck, tänd eldstäder om det är tillåtet, dekorera med ljus och marschaller och fyll på med detaljer som kan bidra till en mysig och varm stämning. 
För gästernas komfort kan det sedan vara klokt att välja en festlokal i närheten av vigseln och som det är lätt att ta sig till även vid mycket snö. 

Under fotograferingen kan det vara bra att tänka på att ha med sig en varm jacka så att man kan ta en paus för att värma sig. Jag brukar även ha med mig små handvärmare, både för att det ska kännas mindre kallt men även för att händerna inte ska bli alltför röda i kylan.

En vinterdag bjuder på ett annat slags ljus. Hur gör det sig på bild?
Med en bra fotograf blir bröllopsfotografierna minst lika vackra som från ett sommarbröllop.
Tillsammans kan man med god framförhållning hitta platser och uttryck som hjälper er att bevara minnen från den oförglömliga dagen. 
Viktigast att tänka på är att dagsljuset är begränsat och att porträttbilder och andra för er viktiga bilder såsom familjebilder, bör planeras under dagens soltimmar. Det kan innebära att ni får göra er i ordning lite tidigare än ni kanske hade planerat samt ha er vigsel så att det finns lite dagsljus kvar efteråt till familjebilder.

Har du några särskilda tips vad gäller miljöer som gör sig på vinterbilder?

Ljusförhållanden är alltid det viktigaste när man fotograferar porträtt, men en vacker skogsglänta full med snö eller en vacker allé i vinterskrud är helt fantastiska platser för porträttfotograferingen. 
Sedan ska man såklart alltid utnyttja platsen man gifter sig på eller platsen man har sin fest på för att hitta vackra miljöer.Brudklädsel? Hur hittar man bra och vackra kontraster till det traditionellt vita för att synas i snö?

Även om den omgivande miljön är vit passar traditionell vit brudklänning lika bra som vanligt. Om ni sedan kombinerar det med en mörkare kostym på brudgummen så kommer det att ge en fin kontrast till snön.
Tänk också på att ni kan använda blommorna i buketten för att skapa en fin kontrast. En bra florist hjälper er att hitta de bästa blommorna för ert vinterbröllop.

 

Tack till Maria Widerman för intervjun och Karolina Wahlman från Wahlman Wedding som är modell på bilderna.

----------------------------------------------------------------------------------

 

Vinterbröllop i Sigtuna

Några anläggningar i Sigtuna som gärna arrangerar just ert Vinterbröllop är:

Sigtunastiftelsen

Sigtunastiftelsen är en underbar plats för livets alla högtider. Här finns allt samlat på ett och samma ställe och ni har alla möjligheter att sätta er egen prägel på dagen. Här finns både ett stämningsfullt kapell, en magnifik friluftskyrka och en vacker Rosengård som skapar en oförglömlig atmosfär. I den Italieninspirerade byggnaden ryms både en vacker matsal, en festvåning för bankettmiddagar och ett hotell som gör det möjligt för långväga att gäster att stanna kvar över natten. Vi har inte mindre än 62 gästrum att välja mellan där alla är individuellt inredda med en egen karaktär.

Kontakta oss gärna för att boka visning. 08 592 589 00 eller brollop@sigtunastiftelsen.se

 

Sigtuna Stadshotell 1909

Litet eller stort…

Från det stora sagobröllopet till den lilla privata bröllopsmiddagen. Hos oss erbjuds alla brudpar en personlig bröllopskoordinator med stor erfarenhet av bröllop och fest som hjälper till att skräddarsy ert bröllop. Tillsammans med noga utvalda samarbetspartners erbjuder vi allt som hör ett bröllop till, från fotograf, artister och underhållning, till håruppsättning, makeup, florist, transport och bröllopstårta.

Från det prisbelöna köket ligger svenska säsongsanpassande råvaror till grunden för all matlagning med rena tydliga smaker i en stilren presentation. Filosofin bakom menykompositionerna är variation, flexibilitet och en levande meny där köket utgår i från brudparets önskemål när de skapar just Er bröllopsmeny.

Sigtuna Stadshotell 1909 är som gjort för bröllop, här finns lokaler för alla behov. Från den lilla privata matsalen till det stora festlokalen. För det riktigt stora bröllopet kan vi erbjuda vårt exklusiva paket, där man bokar hela hotellet till ett fast paketpris.

Vänligen kontakta oss för mer information om våra lokaler, för ett kostnadsförslag och för en visning. Tel. 08 - 592 501 00
info@sigtunastadshotell.se

Rosersbergs Slottshotell

I vår underbara slottsmiljö kan ni fira bröllop där ni har slottsflyglarna med dess omgivning till ert förfogande. Börja gärna kvällen med en fördrink och kanapéer på Hoglandsterassen och rör er vidare mot en av våra matsalar för en härlig middag och avsluta kvällen med tårta och dans i Juno salongen

På er stora dag är det viktigt att allting blir precis som ni vill ha det, så ni kan känna er trygga, luta er tillbaka och bara fira kärleken. Har ni specifika önskemål? Kontakta oss så hjälper vi er utforma er bröllopsdag precis som ni vill ha den.