Britts bästa bröllopstips

Sigtuna är en perfekt plats för spirande kärlek, romantik och för bröllop. För de som går i giftastankar har vi bett den mycket erfarna bröllopskoordinatorn Britt Thellberg, med företaget Bröllop i Sigtuna, att dela med sig av vad hon kan bidra med och berätta vilken hon ser som den mest romantiska platsen i Sigtuna.

Berätta om din verksamhet
Jag tar uppdrag som bröllopskoordinator och hjälper blivande brudpar med att lotsa dem igenom utbudet i den stadigt växande brölloppsindustrin. Genom erfarenheter och goda kontakter kan jag se till att de undviker en del grynnor på vägen.
Efter ett kostnadsfritt första samtal lämnar jag en offert på mina tjänster, uppdelad på olika delar att välja bland. Ofta blir det  hela paketet men en del brudpar vill göra vissa delar själva, och då är det enkelt att dela upp vem som gör vad. Jag tar betalt för de timmar jag lägger ner på arbetet, alla övriga kostnader offereras, faktureras och betalas direkt mellan brudpar och leverantör. Det underlättar administrationen för alla parter.

Mest romantiska platsen i Sigtuna
Eftersom jag har arrangerat flera bröllop här och känner till dem väl, så måste jag nog välja Sigtunastiftelsen som den i särklass vackraste och mest romantiska platsen i Sigtuna.
Men det finns även många andra vackra platser, så det kan vara svårt att välja!

Din bästa erfarenhet av bröllop i Sigtuna
Min bästa erfarenhet är när brudparet och gästerna är strålande nöjda och på olika sätt visar sin tacksamhet över all hjälp de fått med hela arrangemanget. Det finns många exempel på när jag verkligen njuter av mina upplevelser och bevarar kära minnen. Jag kommer att beskriva en del av dem i en blogg kopplad till min hemsida, så kanske sparar jag en del till dess.

Varför ska man anlita dig?
Det har vuxit upp en hel industri kring bröllop idag. Det kan vara svårt att själva ta reda på allt och att hålla i både utforskande, jämförelser och ha koll på ekonomin.
Personligen tycker jag också att det är otroligt stressande för blivande brudpar att se alla dessa "arrangerade bröllop" som blir allt vanligare i reklam etc. Genom att hyra in fotomodeller, sminkör, frissa, florist och anlita "stylister" som håller i arrangemanget, plus självklart en fotograf, skapar man otroligt vackra bilder som eftersträvas av många. Man sätter ribban väldigt högt för sitt eget bröllop och jagar "det perfekta bröllopet". Någonstans på vägen tappar man ibland bort kärnan i det hela, kärleken mellan två människor, att man vill dela sitt liv och bygga upp en familj.

Min uppfattning är att de jag hjälper känner en stor lättnad över att ha någon som har erfarenheter inom hela denna "industri". Någon som framför allt kan ta reda på vad som passar just dessa två människor. Vad är det viktigaste för dem? Är det ett "Hollywoodbröllop" de vill ha (jag gör självklart sådana också) eller är det något mera personligt?
Många tycker att just det personliga är det viktigaste, men ibland kan det vara svårt att få fram det.
Just därför är det allra första samtalet vi har så viktigt. Där får man en känsla för vad just det här brudparet önskar. Och det finns några av dem jag har hjälpt, som själva till och med får en ny syn på vad man vill, just genom det mötet. Bara det är ju ganska viktigt, eller hur?

Britt Tellberg driver Britts bröllopsservice 

Till sist - tre viktiga argument för att hylla och befästa romantiken, kärleken och partnerskap för evigt just i Sigtuna!

- Atmosfären i Sigtuna med en inramning som inbjuder till romantiska möten. Ett stort utbud av vackra festlokaler och de historiska och natursköna omgivningarna med vattnet.

- Tillgängligheten och möjligheterna att stråla samman här, både för par och för inbjudna gäster, familj och vänner. Hit kan man komma via flyg, bil, buss, tåg och även vattenvägen till vigsel och fest.

- Professionella arrangörer av fester och sammankomster med många anläggningar som håller högsta nivå på både lokaler, mat & dryck och service.

Sedan tar jag även andra uppdrag utanför Sigtuna. Men här handlar det om min hemstad, som jag verkligen älskar, och är så nöjd att vi flyttade hit för 17 år sedan!