Höstbröllop i Sigtuna 

Hösten är en underbar tid för bröllop. Naturens skådespel med sprakande färger i skiftande nyanser bildar en fantastisk fond till högtidsdagen. Ljuset är ofta milt och vackert och bidrar till fina bilder att spara som minnen.

Till skillnad från högsäsongen för bröllop, som ju måste anses vara sommaren, kan hösten ge flera fördelar. Efterfrågan på lokaler är ofta inte lika hög, de nära och kära är troligen mer tillgängliga och att förgylla höstmörkret med en glimrande fest ger dessutom verkligen något att se fram emot.

I romantiska Sigtuna är hösten vacker. Med det natursköna läget vid stranden av Mälaren blir årstidsväxlingarna extra tydliga. Utbudet av unika och personliga ställen för både vigsel och fest är stort.  

Foto: Cole Roberts


Sigtunastiftelsen är en underbar plats för bröllop. Här finns allt samlat på ett och samma ställe: kapell inomhus, friluftskyrka och Rosengård utomhus. Dessutom med en festlokal med atmosfär och ett mysigt hotell. Här skapar man minnen för livet. 

 

 

Foto: Cole Roberts

 

Slottsbröllop? På historiskt intressanta Wenngarn finns unika möjligheter att fira.  
Här välkomnas allt från det lilla sällskapet till det riktigt stora - upp till 500 personer. 

Varför inte gifta sig i det välbevarade vackra lilla slottskapellet och ha bröllopsskålen på slottsterrassen? Därefter kan ni festa på slottet med era vänner.  

 

Foto: Hanna Ferm 

Sveriges minsta och mysigaste rådhus är populärt bland brudpar från när och fjärran.  
Här kan ni låta er vigas bara ni två eller tillsammans med de allra närmaste. På promenadavstånd kan man boka in sig och äta en lyxig lunch eller middag och givetvis stanna över natten om man så önskar. Hägrar en bröllopsresa är närheten till Arlanda en bonus. 

 

Detta är ett axplock av möjligheter för ett härligt höstbröllop i Sigtuna. Inspireras av de fina bilderna och läs mer om våra olika anläggningar HÄR