Sätt guldkant på din parrelation i vår!

Tord Olsson och Heléne Zachrison, driver Herresta Lada och handleder den forskningsbaserade parkursen PREP, Praktiska Redskap för en Engagerad Parrelation, som riktar sig till par som vill satsa lite extra på sin relation. I vår erbjuder de PREP med guldkant på Stora Brännbo. Passa på att unna er en oförglömlig helg och kombinera lyx och njutning med ny inspiration i ert parförhållande. Läs mer om parkurspaketet här.  

Här kommer Tord och Helénes fem bästa tips på hur man håller kärleken vid liv.

  1. Prioritera er relation – forskningen visar att par som håller liv i sin kärleksrelation lägger tid och engagemang på varandra. Boka in en dejt en gång i månaden och turas om att ansvara för vad ni ska hitta på.
  2. Se varandra varje dag – en stark kärleksrelation är som en trädgård och den behöver näring, sol och omtanke för att växa. Ta för vana att starta dagen med att fråga varandra om hur ni mår, vad ni uppskattar hos varandra och vad ni behöver av varandra idag.
  3. Kyss varandra i minst 6 sekunder.  Studier visar att par som är lyckliga kysser varandra i minst sex sekunder varje dag. En tumregel är att kyssen ska vara tillräckligt lång för att göra svärmor obekväm.
  4. Se er som ett team. En viktig framgångsfaktor i lyckliga relationer är att man stöttar varandra och även om ett problem bara berör den ena parten är båda engagerade i att hitta lösningar.
  5. Gör halvårs-avstämningar & följ upp er relation. Avsätt tid en gång i halvåret och reflektera över er relation. Prata om hur ni haft det, hur ni har det just nu och vad ni längtar till?

 

 

 

Kursen anordnas på Stora Brännbo

Har du någon favoritplats i Sigtuna där romantiken är extra påtaglig?

Både Tord och Heléne tycker att naturen är en härlig källa för romantik och Sigtuna har så mycket att erbjuda med alla naturreservat, det öppna åkerlandskapet, de vackra skogarna och Mälarkusten.

  • Dödskalleklippan i närheten av Steninge Slott är en romantisk favoritplats. Den vackra utsikten över Mälaren är idealisk och det lätt att hitta en avskild plats bland klippskrevorna, säger Tord.
  • För mig är något av det mest romantiska att under en ljum sommarkväll ta med en picknickfilt och lite bubbel och hitta en lugn plats på en äng eller i skogen och bara koppla av tillsammans, säger Heléne.