Mitt Sigtuna

Möt personerna bakom Mitt Sigtuna

Sigtuna unik destination som lockat besökare från världens alla hörn i över tusen år. Men var finns smultronställena idag och vad får man absolut inte missa när man besöker destinationen? I Mitt Sigtuna får vi följa med utvalda Sigtunabor när de visar upp sina favoritplatser i en serie korta filmer.

 

Helena Ertzgaard

Möt Helena Ertzgaard som bott i Sigtuna i över 20 år. Helena älskar motion och rörelse och tillbringar gärna fritiden med att vara fysiskt aktiv. Vi får följa med Helena när hon visar några av sina favoritplatser som de vackra trolska skogarna där hon springer till utegym, skidbacken och gymmet.

Peje Balfe

Peje Balfe har bott i Sigtuna i över 50 år. Vi får följa med när han och barnbarnet Vidar går en golfrunda på Sigtuna golfklubb, ett av Pejes smultronställen i Sigtuna. Peje är en inbiten golfare som gillar att involvera sina barnbarn i sin hobby.

Karin Olofsson

För Karin är det härliga med Sigtuna närheten till naturen och att samtidigt ha tillgång till en liten stad med nästan allting. Karin och hennes familj är inbitna MTB-åkare och njuter av tillgången till olika typer av terräng. Besökare tar Karin gärna med till Stora gatan och Strandpromenaden i Sigtuna stad men även till Steninge slottsby för en fin promenad och god brunch.

Alice Linder

Det bästa med Sigtuna är själva feelingen man får här - det är mysigt med många butiker och nära till allt, säger Alice Linder. Vi får följa med Alice när hon och en kompis shoppar och fikar utmed Stora gatan i Sigtuna stad.

Ansi Jönsson

Vi får följa med sigtunabon, butiksägaren och Sigtunaguiden Ansi Jönsson på en vandring genom Sigtuna stad. Mälaren med vattnet, gränderna och Stora gatan, runstenar och ruiner, hemliga bakgårdar och Tant Brun, Lundströmska gården, Plåtpelles och hennes egen butik Barmansbord är bara något av allt det som gör att Ansi brinner för Sigtuna.

Catharina König

Catharina König är uppvuxen i Sigtuna och flyttade nyligen tillbaka till destinationen. Catharina, som vann Sveriges Mästerkock 2016, är en riktig matälskare och en av de bästa sakerna med Sigtuna är det fantastiska restaurangutbudet. Vi får följa med henne när hon besöker två av sina mat-favoriter Sigtuna Stadshotell och Restaurang Båthuset.

Magnus Hermansson

Sigtunabon och musikern Magnus Hermansson tar med oss på ett riktigt Jam på Magasinet i Märsta centrum. Magnus är trummis och tillsammans med lokala musiker skapas fantastisk stämning och härligt sväng. Genom musiken får han möjlighet att uttrycka sina känslor och han älskar energin. (Filmen spelades in innan coronapandemin bröt ut. Följ alltid Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridning).

Pierre Spiridon Calais

Pierre Spiridon Calais är en inbiten Sigtunabo som bott i destinationen i nästa hela sitt liv. Pierre är en aktiv invånare som älskar kombinationen av sommar och vintersporter som erbjuds i Sigtuna. Alldeles intill skidbacken finns tennishallen, Pierres absoluta favoritplats, där han och familjen gärna tillbringar sin tid.