Steningeladan – ett utflyktsmål för besökare från hela världen

Steningeladan är ett populärt utflyktsmål som attraherar besökare från hela världen. Under året gästas platsen av både EU-delegater och den världsberömde magikern Joe Labero. Vi har intervjuat Thomas Hulldin, krögare och delägare av restaurang Steninge Bruk, som berättar om deras verksamhet och de internationella gäster som kommer på besök under våren.

Mitt i Steninge Slottsby ligger den ståtliga gamla stenladugården som Oscar von Otter byggde år 1873. Här finns ett flertal butiker samt den välbesökta restaurangen Steninge Bruk. Hit reser allt ifrån internationella besökare till folk som bor i området. Under våren arrangerar restaurangen bland annat många middagar för EU-delegater i samband med Sveriges ordförandeskap - något som verkar vara uppskattat bland besökarna.


- Vi har cirka 1-4 middagar i veckan. Vi har fått bra betyg från de delegater som är här. De säger att vi är en av de mest uppskattade restaurangerna de är på, berättar Thomas. 

Restaurangen öppnades sommaren 2016 och har på helgerna mellan 600-900 gäster per dag. Thomas berättar om restaurangens strategi för att lyckas inom branschen:

- Vi är stabila. Räkmackan är bra varje dag och vi måste grilla perfekt varje dag, inte perfekt då och då. Vi ser till att sätta en nivå som vi lever upp till.

Nu när det är flera internationella gäster på besök behöver restaurangen dessutom tänka på att laga mat som passar många. En populär rätt på menyn har varit deras toast Skagen med rostat bröd.

- Det handlar om att laga god mat som det inte är för mycket frågetecken kring. Vi tar säkra kort på EU-middagarna men ändå så svenskt som möjligt, fortsätter Thomas.

Men det är inte bara EU-delegater som kommer att gästa Steningeladan i år. Till sommaren kommer även den världsberömde magikern Joe Labero till platsen och bjuder på en exklusiv show i magins tecken. Till framträdandet kommer det att byggas en unik svart box ute på gården – en upplevelse som han kallar ’’The Black Box Experience’’. 

Ett minst sagt spännande år på Steningeladan!