Sigtuna TV4 Morgonsoffa den 18 juli

Nyfiken på TV4's reseexpert Johan Svensson's tips till Sigtuna.

 

Se klippet från Nyhetersmorgon här

Rosersbergs Slottshotell
Sommar på slottet! Bo i kungligt på Rosersbergs Slottshotells sagolika miljö – det enda av Sveriges kungliga slott som privatpersoner kan övernatta på. Här njuter ni av lugnet och den storslagna miljön med fantastiska möjligheter till vandring och friluftsliv. Även hundar välkomnas.

Att Sigtuna är en mycket gammal stad syns på många olika sätt. Ruiner, runstenar och Sigtuna stad med smala gränder och fina små hus. Det är lätt att ta sig runt och vill ni utforska på egen hand.

Runstenar har vi gott om här. Sigtuna är faktiskt världens runstens-tätaste  plats. Fast allra mest kanske en vandring med en kunnig guide ger. Mellan 1 juli – 15 augusti kan man gå på guidetur kl.14 alla dagar. Barn går gratis. Start vid rådhuset och på fredagar är det extra spännande för barn och familjer.

 

Äventyrsgolfen Sigtuna

Sigtuna IF´s bana för äventyrsgolf består av tolv hål där varje hål representerar en historisk plats eller byggnad i Sigtuna stads 1000-åriga historia.
Med varierande svårighetsgrad i fantastisk miljö, endast 5 meter från Mälarens strand, får du både en historielektion och en golfrunda. En upplevelse för barn och vuxna i alla åldrar.
Vi hoppas och tror att vår nya bana kommer att vara till glädje för såväl Sigtunabor som för alla besökare som gästar vår stad.
Med hjälp av kartan kan du besöka de sevärdheter som finns som hinder på äventyrsgolfbanan.