Golf, båtliv och Hemester i Sigtuna

Hemestertrenden fortsätter att öka och Sigtunas långa Mälarkust med gott om badvänliga vikar, bryggor och stränder och destinationens sex golfbanor skapar goda möjligheter för besökare att trivas här. Dessutom finns flera fina sommarhotell, fem unika slott, 42 padelbanor, cykel- och vandringsleder och pittoreska Sigtuna stad och Steninge slottsby med restauranger, butiker och caféer.

I Sigtuna fortsätter vi att skapa nya attraktioner och besöksmål. Bland annat har en ny fin lekplats precis anlagts i Steninge slottsby och på Strandpromenaden i Sigtuna stad finns numera en riktig äventyrsgolfbana. En bana där varje hål representerar en historisk plats eller byggnad i Sigtuna stads 1000-åriga historia. 


Båtliv i Sigtuna
Att uppleva Sigtuna från sjösidan är något alldeles speciellt och Mälarkustens natursköna sommarlandskap är svårslaget. Det lugna vattnet och den omväxlande naturen är utmärkt för kajaker och kanoter. På fredagar och lördagar kan man ta Strömmabåten från Stockholm till Sigtuna och det finns även en tur via Sigtuna vidare till magnifika Skokloster slott.

Gästhamnen i Sigtuna stad har plats för 20 gästbåtar och ligger centralt belägen intill restauranger och caféer. Bara ett stenkast från vattnet finns vår tusenåriga affärsgata Stora gatan med sitt unika utbud av butiker, caféer, restauranger och hotell.

För båtgäster som har en mindre båtar på släp eller kommer med egen kanot eller kajak, finns två iläggningsplatser. En vid Aludden i Sigtuna, ca fem minuters promenad väster om Sigtuna stad och ytterligare en vid Steningebadet i Märsta.

 

Golf, äventyrsgolf och discgolf
Golfintresset är rekordstort. Upplev Sigtuna Golfklubbs underbara läge utmed Garnsviken och med slottet Wenngarn som kuliss eller testa Vassunda Golfklubbs fina miljö och utmanande skogs- och parkbana ritad av Sune Linde. Utöver dessa finns hela fyra golfbanor att välja mellan och minigolf både på Wenngarn och i Sigtuna stad. Dessutom finns en härlig discgolfbana förlagd i skogen på Harberget invid en av kullarna runt Sigtuna stad. Discar finns att köpa eller hyra på Sigtuna Sport och Uteliv på Stora gatan i Sigtuna.

 

Hemestertips
Alla hemestertips finns samlade på destinationsigtuna.se. Välj mellan aktiviteter som till exempel; Båtsommar, Bland rosor och ruiner, Ta ett dopp, Hundvänliga Sigtuna och En dag på landet. Eller gå in under någon av flikarna Barnfamiljen, Vi två och Tillsammans med vännerna och ta del av specifikt utvalda hemstertips för varje kategori.

”Sigtuna är en fantastisk sommardestination och det stora utbudet av roliga och spännande aktiviteter för barnfamiljer, om man reser på tu man hand eller tillsammans med vänner gör Sigtuna till en riktig sommarfavorit. Vi har också ett oslagbart läge utmed Mälarens strand i kombination med närheten till Stockholm, Uppsala, Västerås och Enköping vilket märks inte minst i det stora antalet återkommande besökare”, säger Anna Lakmaker, vd Destination Sigtuna.

 

Läs mer om Hemester i Sigtuna här