Hemester i Sigtuna

Hemester i Sigtuna 2021

I sommar finns det fler skäl än någonsin att stanna hemma på semestern och upptäcka närområdet. Skapa nya sommarminnen och hemestra i Sigtuna. Här finns alltifrån spännande aktiviteter och storslagen natur till kultur med kvalité. Oavsett om du vill hemestra med familjen, på tu man hand eller tillsammans med vännerna kan vi lova att det finns något för just dig.

 

Ordet hemester är en sammanslagning av ”hemma” och ”semester” och betyder att man semestrar på hemmaplan. Sigtuna ligger mindre än en timme från Stockholm, Uppsala, Västerås och Enköping vilket gör det till ett populärt utflyktsmål.

– Sigtuna är Sveriges första stad och vi har tagit emot besökare från när och fjärran i över 1000 år. De flesta förknippar nog vår destination med den pittoreska lilla medeltidsstaden med ståtliga ruiner, runstenar, slingrande gränder och mysiga butiker, kaféer och restauranger. Men Sigtuna är så mycket mer. I destinationen finns bland annat 10 naturreservat, vackra vandringsleder och hela 5 slott, alla med sin unika historia och karaktär. Sigtuna har även en lång kuststräcka utmed Mälaren och här finns fågeltorn, badstränder, naturhamnar och gästbryggor att upptäcka, säger Anna Lakmaker vd för Destination Sigtuna.

För att underlätta för besökarna är hemestertipsen indelade i tre kategorier, Barnfamiljen, Vi två och Tillsammans med vännerna. För varje kategori finns också förslag på vad man kan göra om man har 4, 8 eller 24 timmar till sitt förfogande.