Höstlov i Sigtuna 2023

Höstlovet närmar sig och det brukar komma som en välkommen paus i vardagen. I Sigtuna finns det mängder av roliga lovaktiviteter för både stora och små.

 

Passa på att gå på Halloweenparad i Märsta Centrum eller Sigtuna stad. Utforska temat mod på Sigtuna museum eller besök ett slott när mörkret kryper på. Njut av en värmande fika på något mysigt café, besök Augusta Janssons traditionella karamellbutik och de små butikerna på Stora gatan.

 

Sigtuna kommuns höstlovsprogram 2023

Sigtuna kommun ordnar en stor mängd roliga höstlovsaktiveter, som du kan läsa mer om här. 

 

Halloweenparad i Märsta Centrum

Upplev en kombination av godis och skräck i Märsta Centrum. Lördagen den 28 oktober kl. 14.00 är du välkommen (om du vågar) att gå utklädd i årets halloweenparad. Godispåsar delas ut till alla utklädda barn. Obs! Begränsat antal godispåsar, först till kvarn gäller. 

Halloweenparad i Sigtuna stad

Det är samling kl. 15.00 på Stora Torget i Sigtuna den 31 oktober för årets Halloweenparad. Alla barn som är utklädda får godis. Paraden arrangeras av Sigtuna Stads Företagarförening.

Dagen till ära visar också biograf Gröna Ladan filmen Paw Patrol kl. 12.30. Alla som kommer får gratis popcorn. Boka biljetter på Gröna Ladans hemsida.

 

Sigtuna museum

Mod är temat under höstlovet på Sigtuna museum. Upptäck ditt museum och skapa i museets Studio. Lördag 28 oktober klockan 15.00-19.00 är det Upptäckarkväll! Tillsammans med museipedagoger får du se museet på ett nytt sätt. Med ficklampor i händerna går ni genom museet och får berättelser om mod genom historien och från vår tid. Skapa i Studion med modiga material.

För alla åldrar. Du hittar mer information om Sigtuna museums olika aktiviteter här.

 

 

Skoklosters Slott

Vad händer om hösten när mörkret drar ihop sig i ett 350 år gammalt barockslott? Vad är det egentligen för fotsteg som sägs eka genom de tomma våningarna? På höstlovet blir det stämningsfullt, mysigt och ibland lite kusligt när slottet håller öppet med aktiviteter för hela familjen. Du hittar hela höstlovsprogrammet på Skoklosters Slott här.

 

Spökafton på Wenngarn Slott

Det har blivit dags för årets spökafton på Wenngarn Slott. Den 10 och 11 november kan du gå på en guidad visning av slottet i kvällsmörkret. Finns det en tusenårig förbannelse och vilka är egentligen spökena på Wenngarn Slott?

Välkomna till en ryslig kväll med spökvandring. Läs mer här. 

 

Tobbe Trollkarl - En ny show... igen!

Tobbe Trollkarl har en ny show igen! Ta med familjen och vänner på en galen och rolig show för HELA familjen där man även får lära sig ett coolt trick efter showens slut. Efter showen får man ta en bild med Tobbe och det finns även möjlighet att köpa en trollerilåda för 100 kr/st.

Läs mer här. 

Följ med på en guidad visning om folktro, sägner och magi
Vilken plats hade det i människors liv? Vad berättade människor framför brasan på kvällen och vad var de rädda för? Finns det modern folktro och vilka är våra berättelser? Följ med på en spännande och kanske lite kuslig promenad – om ni vågar. Den 29 oktober och 5 november. 

Läs mer här.

Höstvandra i Sigtuna 
Samla vänner och familj och höstvandra i Sigtuna. Här finns flera härliga vandringsleder att upptäcka. Antingen tar man med egen matsäck eller så följer man trenden och njutvandrar, dvs njuter av god och vällagad mat som någon annan lagat från någon av Sigtunas många restauranger och när man väl når målet tar man in på ett av alla mysiga hotell och sover över i bekväma hotellsängar.  

Läs mer om vandringstigar här.

 

Bad och bus

Busa i barnpoolen, bubbla i bubbelpool, hoppa från hopptorn eller träna simkunskaperna i simbassäng. I Sigtuna finns både Midgårdsbadet, med stort barnpoolsområde och simbassäng och Sigtuna Fritidscenter, som förutom barnpool och simbassäng även erbjuder bubbelpool och hopptorn.  

Du hittar många fler förslag på höstaktiviteter för barn här.