Julbord i Sigtuna 2021

Som tur är behöver vi inte vänta till julafton för att få äta julmat. Här är restaurangerna i Sigtuna som erbjuder olika spännande varianter av julbord redan från slutet av november.  


Ta tillfället i akt och samla familj och vänner och njut av riktigt god mat, festligt dukade bord och den mysiga stämningen som råder i väntan på julen. 

Sigtunahöjden 

Njut av måltidsupplevelsen A Taste of Christmas med julens alla smaker den 4 december eller 11 december. En uppvisning och upplevelse helt ensam i sitt slag. 
Välkommen att smygstarta julen hos oss med "A taste of Christmas" - en gourmetmiddag med inspiration av julens alla smaker. 

Vårt eminenta köksteam ger dig en magisk kväll med det bästa julen har att erbjuda. Middagen består av ett flertal olika rätter med inspiration från julens olika smaker, och blir en tydlig kontrast till det klassiska julbordet. Middagen serveras i små omgångar av kockarna som lagar ihop rätterna i vårt öppna kök. Varmt välkommen till en julmiddag ut över det vanliga. 

Sova över? Kommer du lång väg och vill sova över hos oss efter middagen är vårt weekendpaket perfekt för dig. Då erbjuder vi ett paket med inträde till spa och värmande utomhusjacuzzis samt en riktig brakfrukost. 

Läs mer och boka HÄR

 

1909 Sigtuna Stadshotells gourmetjulbord

Även i år ett julbord serverat till ert bord, där ni kan njuta av julbordets alla fröjder i lugn och ro. 

Vårt traditionella gourmetjulbord, toppat med hummer, löjrom och Karljohansvamp från Sigtunas skogar. Klassiska efterlängtade smaker som lagats från grunden i vårt kök, i kombination av nya pigga smaker som överraskar både öga och gom. Självklart hemgravade laxar, våra allra godaste sillar, hemtrillade köttbullar, kallt och varmt i de härligaste kombinationerna. Måltiden avrundas med ost och sötsaker från vårt eget bageri. Ett julbord som göra ung som gammal lika lyckliga! 

Vi välkomnar er till vårt bordsserverade julbord, fördelat på tre matsalar (matsalen, franskan och loungen) ca 90 gäster per sittning. 

Fredag till söndag – 26 november till 19 december – kl. 13 & kl. 18.

Läs mer och boka HÄR

 

 

Hotell Kristinas serverade julbord 

Koppla av inför jul med en härlig vistelse i pittoreska Sigtuna stad. Vi har weekendöppet 3-5/12, 10-12/12 och 17-19/12. Passa på att upptäcka ett julpyntat Sigtuna, shoppa i små, unika butiker och njut av miljön i och runt Hotell Kristina under ett dygn.  

Framåt kvällen tänder vi brasan och serverar vårt populära julbord. Upplägget hos oss är som alltid traditionellt med en tvist. Här hittar du allt du önskar i små, smakfulla upplägg, som både är vackra att se på och underbara att äta.  
Vi väljer att upprepa förra årets succé med ett 100 % serverat julbord även 2021.  

Vi välkomnar er till värmande glögg. Slå er ned vid ert bord och invänta en kulinarisk resa genom julens smaker där vi börjar med att servera er våra hemgjorda sillar med tillbehör. Därefter kommer de goda fiskrätterna och de fina delikatesserna. Julens varmrätt består av Kryddstekt svensk hjortytterfilé med bland annat minikroppkakor, rökt sidfläsk, grönkål och kanelsky. Avsluta med julens ostar och en dessert- och gottebricka, som även den serveras vid ert bord. Ljuvliga smaker av saffran, Rocky road och kanel avslutar er kväll hos oss. Kaffe på maten ingår. 

 
Pris Julbord middag:    BOKA HÄR! 

775 kr (Vid bokning & betalning online: 725 kr) 
Barn 0-3 år gratis 
Barn 4-12 år 375 kr (Vid bokning och betalning online 325 kr) 

 

Pris Julbordsweekend:    BOKA WEEKEND HÄR! 

1550 kr/person 

Vänligen kontakta oss på 08-59258000 om du har några frågor. Meddela oss eventuella allergier samt om du önskar vegetariskt, ej kött eller ej fläsk vid bokning. 

Datum Julbord kväll: 3/12, 4/12, 10/12, 11/12, 17/12, 18/12 

Datum Julbord dag: 12/12 

Konferens med julbord: Valfri dag i december över 10 personer - vänligen kontakta oss för offert på Konferens JUL. 

Varmt välkommen! 

 

 

Fransk julmiddag på Rosersbergs slottshotell 

Vår första kung av släkten Bernadotte var den franskfödde Jean Baptiste, han ärvde Rosersbergs slott och använde slottet sommartid tillsammans med sin drottning, Desideria. När Jean Baptiste som då utbytt namn till Karl XIV Johan avled bosatte sig Desideria i Rosersbergs slott och stannade här fram till hennes död år 1860. Desideria kände en enorm kärlek till sitt hemland Frankrike och därav finns en stark koppling i slottets historia och inredning till just Frankrike. Vi har anammat kärleken till det franska och serverar en sittande julmiddag med franska smaker. 

 
FRANSK JULMIDDAG 2021 SERVERAS MELLAN 26 NOVEMBER OCH 18 DECEMBER 

För konferensgrupper och företag serveras den franska julmiddagen under julperioden. 

Möjlighet finns att uppgradera till en femrätters middag. 
Önskar ni middag med övernattning för större sällskap? Kontakta oss gärna så återkommer vi med förslag welcome@rosersbergsslott.se 

Staycation med fransk julmiddag 

Njut av vistelse tillsammans med någon du tycker om. Vandra i skogarna intill eller koppla av med en kopp kaffe i någon av salongens härliga fåtöljer. Innan middagen serveras ett glas krispigt bubbel i baren och i matsalen njuter ni av en femrättersmiddag med franska julsmaker. Somna sedan i något av våra vackra hotellrum och vakna upp utvilad till en stor frukostbuffé. 

Fransk jul innehåller: 
Ett glas mousserande vin 
Femrätters fransk julmiddag 
Övernattning 
Frukostbuffé 

Läs mer och boka här 

I mån av plats går det att boka bord i restaurangen för julmiddag utan övernattning:  
Telefon: 08-122 020 00 
E-post: welcome@rosersbergsslott.se 

Pris för fransk julmiddag 695 kr/person 

 

 

Sigtunastiftelsens julbord  

Varmt välkomna till Sigtunastiftelsens stämningsfulla julbord. Måltiden börjar med rykande glögg i Rosengården. 

Därefter väntar ett ljuvligt julbord med laxar, sillar, kallskuret, köttbullar, veganskt och en dessertbuffé som ingen vill missa! I år lägger vi dessutom till en twist och låter det kallskurna inspireras av smaker från Medelhavet.  

Som vanligt har vi många gröna rätter så det finns något för alla i familjen. För den som älskar sill serveras utöver alla klassiker, flera nya spännande sillsorter. 

Sigtunastiftelsens julbord serveras 3, 4, 11, 13, 17 samt 18 december. 

Priser 
745 kr vid betalning på plats 
695 kr vid förbetalning med kort på hemsidan 
Barn 4 – 12 år 350 kr 
Barn 0 – 3 år gratis 

Om du som företag vill göra en gruppbokning vänligen kontakta oss på bokningen@sigtunastiftelsen.se 

 

 

Steninge Bruk 

Från den 26 november serverar vi traditionellt svenskt julbord där maten lagas på Steninge Bruk från klassiska recept.  

I fantastisk och stämningsfull slottsmiljö i Steninge slottsby erbjuder vi bästa service av personlig karaktär där maten serveras från vår brinnande grill i restaurangen. 
Vi serverar ett stort sillbord som vi är extra stolta över där vi "gör sak av sillen”. Avsluta med ett dignande dessertbord med massor av godsaker.  

Måndag till fredag erbjuds två sittningar. Lunch 11:30-14:00 (395 kr, barn 4-12 år 195 kr) och kväll 18:30 - 22:00 (695 kr, barn 4-12 år 295 kr).  

På lördagar erbjuds julbordet 18:00 till 22:30.