Nyöppnad second hand- och vintagebutik i Sigtuna

Sigtuna satsar på cirkulärt, hållbart och lokalt mode. Sedan några veckor tillbaka har second hand- och vintagebutiken Klädkammaren öppnat i centrala Sigtuna.

I en klädkammare finns lite av varje; klädesplagg som du håller för kärt för att slänga, klädesplagg som inte passar dig längre och klädesplagg som du har vuxit ur. Men kanske kan de bringa lycka och få nytt liv hos någon annan.

Efter 10 år som arkitekt bestämde sig Maria för att arbeta mer med hållbarhet. Det resulterade i den nyöppnade second hand- och vintagebutiken Klädkammaren som hon driver på Stora Nygatan 1 i Sigtuna. Här hittar du dam, herr och barnkläder efter säsong samt skor, mindre väskor och accessoarer.

Klädkammaren

Hur går det till?

Som kund kan du både sälja och köpa kläder i butiken. Allt säljs på kommission där du som standard får 40% av försäljningspriset när en vara är såld. Kläderna som lämnas in ska vara av god kvalitet, moderna eller vintage och i säsong. De kläder som lämnas in går också igenom en urvalsprocess för att säkerställa att kläderna är av god kvalitet och kan vara av intresse för kunden.

Cirkulärt, hållbart och lokalt mode

Modeindustrin står för en stor del av vårt gemensamma utsläpp. Genom att låta varje plagg leva längre hjälps vi åt att minska vårt avtryck. Kan vi dessutom handla lokalt så har vi vunnit ännu mer.

Besök @kladkammaren_sigtuna på Instagram för att se aktuella öppettider.