Nyöppnat veganskt och glutenfritt café i Sigtuna

Sedan några veckor tillbaka har cafét och restaurangen Hey Lucie slagit upp portarna i centrala Sigtuna. Här serveras 100% vegansk och glutenfri frukost, lunch och fika. Ett unikt koncept som efterfrågas av många allergiker.

Om man inte tål gluten och/eller är vegan kan det vara svårt att hitta restauranger och caféer med sådant utbud. Det ville Lucie ändra på och startade cafét och restaurangen Hey Lucie. I en mysig och familjär lokal på Långgränd 12 i centrala Sigtuna driver nu Lucie och hennes kollegor det nyöppnade cafét.

- Jag startade det veganska och glutenfria caféet på grund av min egen matintolerans. Jag insåg att det inte finns några, eller bara väldigt få ställen, som erbjuder god hemlagad mat för människor som följer en speciell diet på grund av allergi, intolerans eller deras kärlek till djuren och vår planet. Vi vill skapa en mysig plats där alla kan hitta något gott att äta och känner sig välkomna, berättar Lucie som driver cafét Hey Lucie. 

På cafét serveras både frukost, lunch och fika och på menyn finns bland annat bakelser, raw fika, nybakat bröd, färskpressad juice, smoothie bowls, smörgåsar samt dagens lunch och soppa. Allt är helt glutenfritt och veganskt, bakat med mycket kärlet och smak.

Vi hälsar Lucie och hennes kollegor varmt välkomna till Sigtuna! Besök Hey Lucie’s hemsida för aktuella öppettider.