Pokémon i Sigtuna

Pokémon Go är ett mycket populärt spel, ett platsbaserat spel, där du med din mobiltelefon skiftar mellan den riktiga världen och virtuella världen, i jakten på att fånga Pokémons.

I Sigtuna har vi en rad bra platser med ”gyms” och ”stops”. Nedan har vi tips på platser, som ni kan besöka, där flertalet platser även har caféer och restauranger för att kombinera spelande med fika eller mat. Längre ner finner ni även en karta, där vi har märkt ut alla platser i Google maps.

Tips på platser

 

Steninge slott – Passa på att ta något att dricka eller äta hos Steningebruk inne i Stenladan. Här kan vi rekommendera deras populära brunch på lördagar och söndagar. Boka gärna bord om ni vill ta del av brunchen.

Strandpromenad i Sigtuna – Längs vackra strandpromenaden finns en rad olika bra platser. Ett förslag är att börja vid minigolfen och Strandvillan. På Strandvillan kan ni köpa med er något gott, för att sen gå längs promenaden, upp mot hamnen bort mot Aludden. Under vår- och sommarsäsongen café Våfflan öppet, där de serveras härliga våfflor och glass.

Längs Sigtuna stad – Börja med en promenad förbi Mariakyrkan och S:t Olofs ruin, sedan bort till Sigtuna stadsbibliotek och upp till fina S:t Pers ruin.

Wenngarn – I natursköna Wenngarn kan ni på helgerna besöka Wenngarn bageri och testa deras populära soppbrunch och goda fika.

Märsta Centrum – Här har ni det mesta ni behöver, med shopping, service, mat&dryck m.m.

Sätunaparken vid Södergatan – Ligger bara 10 mins gång från Märsta Centrum

Vattentornsparken i Valsta