Sportlov på hemmaplan

I år kan vi njuta av en riktig vinter med snö och istäckta sjöar och det finns massor av kul att göra i Sigtuna på sportlovet! Förutom plogade skridskobanor på Mälaren, finns det gott om skidspår, slalombacke, pulkabackar, vandringsleder, naturreservat och vackra promenadstråk genom historiska miljöer. Passa på att förvandla sportlovet till en minisemester och boka in hela familjen på en härlig övernattning.

Pratvänliga längdspår på Vassunda golfklubb
Längs med Vassundas natursköna golfbanan finns en 6 km maskindragen spårslinga. Slingan är preparerad i tre parallella spår och passar perfekt för de som vill kombinera skidåkningen med en härlig pratstund. Starten går från parkeringen och förutom spårslingan finns även flera extraspår om ytterligare 2 km. I klubbhuset finns toaletter samt ett litet självserveringscafé med en kaffemaskin och diverse chokladbitar. Den som vill stödja barn och ungdomsverksamheten får gärna swisha en lämplig summa. Swishnummer och förslag på bidrag finns på plats.
Det finns gott om preparerade spår i Sigtuna. Besök skidspar.se för att hitta fler skidspår.

 

Vinterbada och basta på Erikssund

Hyr den vedeldad bastun med plats för 6-7 personer och se till att få upp värmen snabbt efter vinterbadet från bryggan. I paketet ingår lån av handdukar, badrock samt tofflor, kaffe, te eller varm buljong. Det finns även möjlighet att beställa Erikssunds ”snacks bricka” som består av frukt, grönsaker, nötter och dip.

Önskar ni grilla så tänder ni grillen själva.

Läs mer här

Sigtunas slalombacke
Upptäck Sigtunafjället. Vid Humbacken vid Prästängshallen kan den som vill komma och njuta av härlig utförsåkning. Liftkort/medlemskap kan köpas i backen och det går även att hyra skidutrustning på plats. Intill backen finns även en riktigt bra pulkabacke. Läs mer här 

 

Skridskoåkning på Mälaren eller en spolad isbana
Upplev skridskoåkning på naturis. Ta ett varv på den plogade skridskobanan på sjön framför minigolfbanan i Sigtuna. För den som saknar egna skridskor finns de både att hyra och köpa hos Sigtuna Sport och Uteliv på Stora gatan. Tänk på och vi rekommenderar att du tar med säkerhetsutrustning som hjälm, isdubbar, ispik, ryggsäck och kastlina.
Det finns även flera spolade isabanor i destinationen, både i Märsta, Rosersberg, Steningen och Sigtuna. Samtliga isbanor har belysning.

Läs mer om skridskohyra här:

Här finns mer info om skridskoåkning i Sigtuna kommun: 

Minisemester för hela familjen på Sigtuna stadshotell
Gör något extra kul och ta med hela familjen på en minisemester. Precis framför Stadshotellet breder ett istäckt Mälaren ut sig så passa på att ta liten skridskotur på den plogade banan och upptäck Sigtuna stads mysiga butiker innan ni checkar in på hotellet.

I paketet ingår: Logi & frukostbuffé, en härlig trerättersmiddag för vuxna (barnens mat beställs utöver på plats). Snacks serveras i loungen vid ankomst och det finns spel på rummet.

Lär mer här

 

Shopping och fika

Unna dig en shoppingtur längs med Stora gatans unika butiker och kom in och värm dig eller köp med lunch eller fika från något av stadens mysiga caféer och restauranger. Gör en utflykt till trendkänsliga Stenladan i Steninge slottsby och kombinera shoppingen med en promenad i den vackra slottsmiljön. I Märsta Centrum hittar du allt du kan behöva.

 

Pulkabackar i Sigtuna
Det finns massor av pulkabackar i Sigtuna! På med hjälmen och hoppa på pulkan och susa ner i backen i slottsparken framför Wenngarns slott, på Sigtuna golfklubb, Vid Rosersbergs slott, vid Buregatan, Tallholma vid Sätunaparken, Siriusbacken eller Kanonkullen för att nämna några.

Läs mer om pulkabackarna här: 

 

Grillplatser
Vad är väl mysigare än att efter en stunds utelek få värma upp sig vid en brasa och kanske grilla en korv eller två?
Upptäck det nobla Sigtuna och njut av den vackra naturen intill Roserbergs slotts. Nere vid vattnet finns en fin grillplats där du kan njuta av medhavd matsäck och utsikten över Mälaren i vinterskrud. Det finns även flera fina grillplatser i Rävsta naturreservat, vid Hällsbostugan intill Humbacken, vid fågeltornet i Askarehage på Wenngarn, vid Steninegbadet och på stranden vid Sjudargårdsbadet.

Läs mer om grillplatserna här: