Drakegården midsommar

Ta chansen – skapa nya midsommartraditioner

Midsommar är en högtid som firas nära sommarsolståndet, främst i norra Europa. I Sverige infaller högtiden numera under perioden 20–26 juni och firandet inleds med högtidsafton fredagen 19–25 juni. Ingen vet exakt när vi började fira midsommar men en av de tidigaste källorna som finns är biskop Olaus Magnus Historia om de nordiska folken från 1555. Här skildras att ”på den helige Johannes döparens afton … plägar allt folk utan åtskillnad till kön och ålder samlas i skaror på städernas torg eller ute på fria fältet, för att där glättigt tråda dansen vid skenet av talrika eldar, som överallt tändas”.  (https://www.nordiskamuseet.se/aretsdagar/midsommarafton

På grund av rådande restriktioner blir årets midsommarfirande kanske inte exakt som tidigare år. Och just därför finns det en fantastisk möjlighet att skapa helt nya midsommartraditioner!  
Vi svenskar är experter på att trotsa vädergudarna och att frysa utomhus är något som hör midsommar till. I år är det kanske äntligen dags att bryta den traditionen? Här har vi samlat flera fina midsommarpaket och förslag på hur du kan skapa en riktigt minnesvärd midsommar även i år. Fler tips på härliga aktiviteter att göra i Sigtuna hittar du här.  

Midsommar på Sigtunastiftelsen 

Sigtunastiftelsen är öppet hela midsommarhelgen och här kan midsommarsugna avnjuta en härlig sommarmeny. För de gäster som önskar finns även möjlighet att stanna kvar och sova på hotellet. 

Kvällens meny består av matjessill från Klädesholmen i papper med ägg, färskpotatis, rödlök och dill, följt av helstekt svensk kalvrygg med ramslökscreme, potatiskaka, vit sparris och portvinssås. Till efterrätt serveras hemlagad vaniljglass med tartar på färska jordgubbar på mandelbotten och varm vaniljkokt rabarber. 

En klassisk midsommarbuffé erbjuds även för avhämtning för de som väljer att fira hemma. 

Pris  
Midsommarmeny från 395:- per person. Sittning från 18.00 på midsommarafton, den 19 juni. 

Enkelrum: 690:- 

Dubbelrum 990:-  

Boka direkt på www.sigtunastiftelsen.se eller mejla till info@sigtunastiftelsen.se eller 08 592 589 00 Ordinarie pris i restaurangen: 450 kr. Pris vid förbokning online: 395 kr.  
Barnpris 4 – 12 år: 195 kr Barn 0 – 3 år: Gratis  
Midsommarbuffé som take away 250:- 

Läs mer här: 

Midsommar vid Mälaren på 1909 Sigtuna Stadshotell 
Fira in sommaren på Sigtuna Stadshotell. På midsommarafton kan man njuta av såväl midsommarlunch som fyrarätters middag eller varför inte stanna kvar och boka ett midsommarpaket? För de som väljer Midsommarpaketet inleds kvällen med champagne med tilltugg följt av en fyrarätters midsommarmeny komponerad av det bästa säsongen har att erbjuda. 

Pris  
Midsommarbuffé: 295:- per person, serveras mellan klockan 12.00-15.00. 

Fyrarätters middag: 695:- per person. Sittningar 17.00 eller 19.45 

Midsommarpaket: 1.950:- per person 

I paketet ingår: Champagne med tilltugg som serveras i loungen innan middagen. Därefter serveras den välkomponerade fyrarätters menyn. Badrock, tofflor och lyxiga hudvårdsprodukter samt generös frukostbuffé från eget bageri ingår också i paketet.   

Läs mer och boka här:

Midsommar på Rosersbergs Slottshotell  

Fira midsommar på slottet – omgiven av Mälarens vatten och fantastisk natur. I år sker firandet utan stång och dans men tillsammans i vacker natur och kunglig miljö! 

Starta dagen med en sillunch i slottet som avslutas med en härlig sommardessert. Till lunchen ingår ett glas öl eller vin och efteråt smakar en kopp kaffe bra på slottsterrassen eller i någon av salongerna. Checka därefter in på något av de fina superiorrummen på borggården och njut av eftermiddagen. Vila en stund mellan fluffiga lakan och ta en promenad ner till vattnet eller kanske en längre tur in i skogarna omkring slottet. Slottscaféet håller öppet för den som önskar beställa någon sötsak på eftermiddagen. Innan middagen serveras ett glas mousserande i baren och därefter en trerättersmiddag i någon av slottets matsalar. Efter middagen välkomnas gästerna ner till baren och slottets salonger för kaffe och kanske något gott till. Vakna utvilade morgonen därpå och njut av en välfylld frukostbuffé med rykande hett kaffe. 

Pris:  Slottsweekendpaket från 3276:- 

I paketet ingår: Sillunch med en öl eller ett glas vin, sommardessert och kaffe, ett glas mousserande innan middagen, trerättersmiddag i slottsmatsal, övernattning i superiorrum samt generös frukostbuffé.  

Läs mer och boka här: