Välkommen ut i vår!

Våren är här! Fåglarna kvittrar och det efterlängtade ljuset är äntligen på väg tillbaka. Efter en lång vinter är vi många som längtar efter att få komma ut igen och röra på oss. Rota fram vandrings- eller springskorna, eller unna dig ett par nya skor och upplev när naturen vaknar till liv igen. I Sigtuna finns det gott om roliga aktiviteter att göra utomhus, på egen hand eller tillsammans med familj och vänner

 

Läs mer på Aktivt liv i Sigtuna

Ta fram cykeln och trampa iväg längs någon av alla vägar och stigar eller testa mountainbike. Packa matsäcken eller köp med något smarrigt från våra många restauranger och caféer och vandra i något av destinationens fina naturreservat. Eller varför inte testa att upplev Sigtuna från sjösidan i en kajak och hitta nya perspektiv?
Vi vill också tipsa om Sigtunas många golfbanor och sist men inte minst, slå ett slag för den omåttligt populära och roliga sporten padel och det breda utbudet av padelbanor som poppar upp i vår härliga destination. Oavsett om du föredrar vandring, padel, cykling, kajak, wakeboard eller golf kan vi lova att du kommer hitta något att göra i Sigtuna.

Vandring

I Sigtunas vackra och omväxlande natur finns fina vandringsleder, stigar och promenadstråk. Hällsboskogen, Rävsta och Askarehage är tre av våra naturreservat. Två vandringsleder i skiftande landskap passerar Sigtuna. Ta dig fram på smala skogsstigar, slingrande grusvägar och över öppna ängar. Konceptet Hälsans stig erbjuder också härliga promenader. Och som en bonus gör sig vår unika historia påmind nästan var du än går.

 

Cykling, både landsväg och mtb
Att cykla är ett aktivt, miljövänligt och naturnära sätt att ta sig fram. Och där du själv bestämmer takten. Genom Sigtuna passerar Mälardalsleden, Sveriges äldsta cykelturistled som går Mälaren runt. Nu satsar vi stort på mountainbike. Idag finns flera fina spår och snart invigs en OS-klassad cross countrybana, XCO, på ca 4,5 km. Dessutom planeras för en familjevänlig rekreationsled som passerar våra fina slott samt en mountainbikeled till Uppsala.

 

Wakeboard & SUP
I destination Sigtuna skryter vi med The Cable Park vars mål är att vara en “beachclubliknande oas” och idrottsanläggning dit man kan komma både som nybörjare och avancerad åkare. Här kan du åka allt från vattenskidor, kneeboard och wakeboard till wakeskate och kiteboard. Och anläggningen är miljövänlig genom att åkaren dras efter en elbana. Förutom det finns bl. a möjlighet att testa SUP (Stand-Up Paddle), spela beach volley, boule m m.

 

Golf, minigolf, discgolf och ”vanlig golf”
Golf kan spelas i flera former. På Harberget i Sigtuna finns en discgolfbana (frisbeegolf) med 9 hål. En skogsbana som är perfekt för nybörjare och för dem som är nyfikna på sporten. Traditionella golfbanor finns det gott om runt Sigtuna. Banor som kombinerar vacker natur med spelglädje utöver det vanliga och som passar alla handicap och åldrar. Inom en snar framtid kommer Sigtuna att kunna stoltsera med en alldeles ny bana för äventyrsgolf. Banan kommer att ligga på den vackra Strandpromenaden och blir ett jättefint tillskott i utbudet över roliga aktiviteter för alla åldrar.

 

 

Padel - inne eller ute

Få har nog missat den nya innesporten padel. Är du nyfiken på hur man spelar? Kom hit!
Du får inte bara en stunds rolig och fartfylld träning där du förbättrar både kondition och koordination, du kombinerar det samtidigt med social samvaro. I Sigtuna finns ett stort antal nya, snygga banor att välja mellan. Och utomhus kan man bl. a spela i rofylld slottsmiljö där själve Gustav Vasa satt spår.

 

Kajak & kanot
Det är något alldeles speciellt att tyst glida fram på vatten. Naturen kommer nära och perspektiven ändras. Att Sigtuna för tusen år sedan grundades just här vid Mälarens strand är så klart ingen tillfällighet. Förbi Sigtuna passerar Vikingaleden 1. Det är en 10 mil lång rundtur i nordöstra delen av Mälaren. Rundturen kan delas upp i tre etapper lagom för weekendturer. Etapperna är Kalhäll-Sigtuna, Sigtuna-Bålsta och Bålsta-Kalhäll.
För de som vill prova på paddling finns här utmärkta möjligheter med många tillfällen till fina strandhugg.

 

Uppdatera din utrustning
Behöver du en ny träningsjacka, vandringskängor eller kanske ett stormkök? Hos Sigtuna sport och uteliv hittar du noga utvalda produkter inom sport och fritid med den funktion och kvalitet som de anser är den bästa på marknaden. Butiken ligger på Stora gatan i Sigtuna stad, ett stenkast från Mälaren. 

Kika gärna in på webbshop www.sigtunasport.se