Julbord och matupplevelser

Julen är en mysig tid att spendera i Sigtuna. Här kan du njuta av klassiska julbord och andra delikatesser som hör till julen. Samla familj och vänner och njut av god mat, festligt dukade bord och den mysiga stämningen som råder i väntan på julen. 

Flera restauranger erbjuder olika spännande varianter av julbord redan från slutet av november. Och är du inte sugen på julbord finns det ett stort utbud av andra smakupplevelser på våra lokala restauranger och caféer.

Kristinas klassiska julbord
På Hotell Kristina få du uppleva det traditionella julbordet med en tvist. Här hittar du allt du önskar i små, smakfulla upplägg, som både är vackra att se på och underbara att äta. 

Ni börjar till bords och serveras de hemgjorda sillarna med tillbehör. Därefter plockar ni från buffén och kan njuta av vilt- och köttdelikatesser och goda fiskrätter. Julens varmrätter är traditionella med fina möjligheter att hitta även vegetariska favoriter, så att det passar alla i familjen. Avsluta sedan sittningen med julens ostar och ta del av det fantastiska dessert- och gottebordet med ljuvliga smaker av saffran, choklad och citrus.

Läs mer om Kristinas klassiska julbord här.

Klassiskt julbord på 1909 Sigtuna Stadshotell
Julbordet på 1909 Sigtuna Stadshotell är en designad julbordsklassiker som andas tradition, mathantverk och en känsla av lyx. Allt serverat till en storslagen utsikt över Mälarens inlopp intill granen och de många juleljusen.

Årets julbord serveras som ett klassiskt buffébord som bjuder in till många turer, många sorters sillar, laxar, kallskurna delikatesser, hemtrillade köttbullar, glänsande revben, löjrom och ett storslaget gottebord. Här finns allt man kan önska och lite till!

Läs mer om julbordet på 1909 Sigtuna Stadshotell här.

Julbord på Wenngarns slott
Upplev de förtrollande slottssalarna, den goda maten och den härliga julstämningen på Wenngarns slott. Julbordet dukas upp i vackra Disasalen och menyn är sammansatt av kreativa kockar för att du och ditt sällskap ska få en minnesvärd smakupplevelse. För de som gillar godsaker kommer julbordet att avslutas i efterrättsrummet fullt med alla sorters efterrätter.

På torsdag- och fredagskvällarna fortsätter kvällen med dans och slottets DJ spelar fram tills klockan 01:00.

Läs mer om julbordet på Wenngarns slott här.

 

Sigtunastiftelsens klassiska julbord
Välkommen till Sigtunastiftelsens stämningsfulla julbord. Måltiden inleds med rykande glögg i Rosengården och därefter väntar ett klassiskt julbord med julens alla läckerheter. Laxar, sillar, kallskuret, köttbullar, veganska alternativ och en dessertbuffé som ingen vill missa!

På julbordet finns också många gröna rätter som passar alla i familjen. 

Läs mer om Sigtunastiftelsens julbord här. 

Sigtunahöjden – A Taste of Christmas 
Helgen den 9–10 december bjuder Sigtunahöjden in till en härlig julupplevelse ''A Taste of Christmas'' -  en åttarätters gourmetmiddag i tre serveringar med inspiration av julens alla smaker. Det prisbelönta köksteamet ger dig en magisk kväll med det bästa julen har att erbjuda. Middagen består av ett flertal olika rätter med inspiration från julens olika smaker, vilket skapar en tydlig kontrast till det klassiska julbordet. Middagen serveras i små omgångar av kockarna som lagar ihop rätterna i det öppna köket.

I paketet ingår en julig middagsupplevelse, tillgång till relax, bastu och jacuzzi, övernattning i de naturnära hotellrummen och en härlig frukostbuffé. Vill ni lyxa till det lite extra kan ni också boka afternoon tea dagen därpå. Njut av varma scones, snittar och ett brett sortiment av sötsaker med julen i fokus. 

Läs mer om Sigtunahöjdens julupplevelse här. 


Fransk julmiddag och slottsweekend på Rosersbergs Slottshotell 
Välkomna till en fransk julmiddag i praktfull slottsmiljö. Checka in under eftermiddagen och njut av en vistelse tillsammans med någon du tycker om. Vandra i skogarna intill slottet eller koppla av med något gott att dricka i någon av salongernas sköna fåtöljer. Innan middagen serveras ett glas krispigt mousserande vin i baren och ni bjuds därefter upp i slottets matsalar för att avnjuta en femrätters middag med franska julsmaker. Avrunda kvällen i salongen med en kopp kaffe eller kanske ett glas vin, umgås och spela biljard. Somna sedan i något av de vackra hotellrummen och vakna upp utvilade till en stor frukostbuffé.

Läs mer om julmiddagen på Rosersbergs Slottshotell här.

Traditionellt och klassiskt julbord på Steninge Bruk
I fantastisk och stämningsfull slottsmiljö erbjuder Steninge Bruk högklassig service av personlig karaktär och serverad mat från den brinnande grillen. Det traditionella och klassiska julbordet dukas upp i stämningsfull julatmosfär och bjuder på inslag av olika sorters sill, strömming, lax, kallskuret, köttbullar, prinskorvar, revbensspjäll, Jansons frestelse, olika ostar och mycket mer. Avslutningsvis finns en rad olika delikatesser att avnjuta från det härliga dessertbordet. 

Läs mer om Steninge Bruks julbord här.