Julhandel och julmarknader

Julen firas överallt i vår fina destination och Sigtuna är verkligen mysigt i jultider. Utöver den traditionella julmarknaden i Sigtuna stad hittar du också julmarknader på andra ställen runt om i destinationen. Du kan också passa på att julhandla i de mysiga butikerna på Stora gatan i Sigtuna eller i de trendsäkra butikerna i Märsta centrum. 

Här hittar du exempel på olika julhändelser runt om i destinationen. 

Steninge slottsby

Upplev mer av juldestinationen Sigtuna! Riktigt fin julstämning hittar ni i Stenladan i Steninge slottsby. Här kan ni njuta av julpynt, julfika, julblommor, kransar och fina julklappar – allt samlat under ett tak. Granarna lyser upp vägen fram till entrén och innanför dörrarna möts man av den varma underbara julstämningen. I år 2023 är Stenladan öppen alla dagar från 11 november till 23 december. Läs mer här.

Restaurang Steninge Bruk håller öppet som vanligt under julen och dukar upp ett traditionellt julbord. Förutom julbord serveras lunch, brunch (helger) och julfika. Mer info och bordsbokning hos Steninge Bruk.

Förutom all julstämning i butikerna och restaurangen har Steninge slottsby även en marknad med hantverk utanför stenladan under helgerna 25-26 nov, 2-3 dec, 9-10 dec.

Wenngarns slott

Upplev en magisk julmarknad på Wenngarns slott. Julmarknaden erbjuder ett stort utbud av god mat och utställare med fantastiska produkter. Det finns ett uppvärmt tält där du komma undan kylan en stund och passa på att hitta den perfekta julklappen. Eller kanske något till dig själv. Glöm inte att hälsa på tomten och hans nissar i Wenngarns egna Nordpolen.

Öppettider, 2 - 17 december
Lördag: 11.00 - 20.00
Söndag: 11.00 - 17.00 

Läs mer om Wenngarns julmarknad. 

På Wenngarns slott serveras också julbord. Kom och upplev de förtrollande slottssalarna, den goda maten och härliga julstämningen. Menyn är sammansatt av kreativa kockar för att du och ditt sällskap ska få en minnesvärd smakupplevelse. På torsdag- och fredagkvällarna fortsätter kvällen med dans.

Boka bord och läs menyn här.

 

Skoklosters slott

Välkommen till en traditionell julmarknad på slottet under första adventshelgen! Under två dagar erbjuds genuint hantverk och lokala delikatesser.

Julmarknaden arrangeras på slottets borggård och utanför huvudentrén där utställare kommer erbjuda hantverk, gotter och julklappar. Utanför entrén finns också Foodtrucks. I folkvilmlet kan du hitta en snäll tomtenisse som hjälper till med önskelistor och en rolig julklappstävling.

Vill du se den mäktiga kungssalen, rustkammaren och ofullbordade salen? Gå då med på vintervisning. Det tar 30 minuter och kostar 75 kronor för vuxna. Gratis för barn under 19 år. Biljetter köps på plats i entrén till slottet.

Café och museibutik håller öppet. Du hittar mer information här. 

Quality Hotel Arlanda XPO
Vill ni komma undan de traditionella julmarknaderna kan ni besöka Quality Hotel och deras julevent ''Quality Christmas''. Här kommer det att finnas flera aktiviteter som passar både stora och små. Allt ifrån julpyssel och byggande av mini-pepparkakshus, till loppis där du kan fynda julklappar till både stora och små barn. Tomten kommer också på besök och alla som vill kan lämna sin önskelista.

Alla besökare bli bjudna på glögg och pepparkakor, och gratis glass och popcorn delas ut till alla barn. Fika finns att köpa på plats och för de som vill lyxa till det lite extra har restaurangen The Social Bar & Bistro bra erbjudanden. 

Du hittar mer information här.

Märsta centrum

Julhandla i Märsta centrum. Här finner du flera trevliga butiker med kläder, accessoarer, inredning och mycket mer du kan tänkas behöva. Här finns bibliotek, Willys livsmedel, ICA Kvantum, systembolag, bank, apotek, skönhetsvård och ett 30-tal butiker och caféer, restauranger med både lunchservering och kvällsöppet.

Läs mer på Märsta centrums webbplats.

Stora gatan

Julhandla i de mysiga och genuina affärerna längs Stora gatan i Sigtuna stad. Här hittar du en stor mängd olika produkter. Passa gärna samtidigt på att fika eller äta på en av Sigtunas caféer och restauranger. 

Österby Gård

Jul är det även i gårdsbutiken på Österby Gård. Här kan ni julhandla och samtidigt titta på några av djuren. Gårdsbutiken är välfylld med närproducerad julmat, kött, chark och delikatesser. De egna produkterna, såsom gårdskött och handgjorda korvar, fyller diskarna tillsammans med ett brett sortiment av andra närproducerade varor. Utöver godbitarna till julbordet finns här även unika julklappar, hantverk, gårdens lammskinn och mycket mer.