Hoppa till huvudinnehållet
  • slide bild
  • slide bild
  • slide bild
  • slide bild
  • slide bild
  • slide bild
  • slide bild
Hotell Konferens

Rosersbergs slottshotell

På Rosersbergs slottshotell kan du övernatta i kunglig miljö och känna in slottets historiska vingslag från 1600-talet. Slottet är ett av Sveriges 10 kungliga slott och ligger vackert beläget, omgivet av en generös slottspark, inbäddad i grönska vid Mälaren.

Här finns olika rumstyper för olika tillfällen, alla varmt ombonade i tidstypisk inredning. Hotellrummen ligger i tre flyglar: Kavaljersflygeln som huserat slottsgäster sedan 1700-talet, Teaterflygeln med anor från tiden som slottsteater och Källarbacken med rum inredda i samarbete med Svenskt Tenn.

Historiens vingslag är ständigt närvarande. I Junoflygeln finns takmålningar från 1600-talet och i den vackra slottsparken syns hasselbuskar från 1600-talet och syrener från 1800-talet. Vill du veta mer om hur Karl XIV Johan och Desideria levde på sitt sommarresidens rekommenderas att boka en guidad tur i paradvåningen som står näst intill orörd sedan 1860. Våningen är inredd i sengustaviansk stil och empire och är idag det bäst bevarade exemplet på storslagen palatsinteriör från just den tiden.

Konferens
På Rosersbergs slottshotell får ni en konferens med kunglig glans nära Arlanda. Att ha historiens vingslag närvarande, den pampiga arkitekturen och utsmyckningen nära och den vackra slottsparken som en oas alldeles utanför gör konferensen till en storslagen upplevelse.

I slottsflyglarna finns 8 modernt inredda mötesrum och i en separat byggnad ligger slottsstallet med plats för 100 personer. Alla lokaler har modern teknisk utrustning, projektor eller LCD-skärm för storbildspresentationer och fri Wi-Fi. Färsk frukt, vatten och godis finns alltid förberett.

Besök Rosersbergs slottshotells hemsida för mer information och bokning

Kontakt

Slottsvägen 203 195 95 ROSERSBERG Telefon: 08-122 020 00 E-post: welcome@rosersbergsslott.se Hemsida: Rosersbergs slottshotell