UPPLEV 1000 ÅR AV HISTORIA Sigtuna är världens runstenstätaste plats och Sveriges första stad och här ligger även det minsta rådhuset. Sevärdheter
SIGTUNA WHERE SWEDEN BEGINS Välkommen till Sigtuna! I vår gröna och natursköna destination ryms Sveriges första stad och största flygplats.
SMAKA PÅ SIGTUNA Äkta smakupplevelser i genuina miljöer. Smaka på Sigtuna
SHOPPA I SIGTUNA Från internationell shopping och trendsäkra butiker till lokalt konsthantverk och mysiga gårdsbutiker. Shopping i Sigtuna
UPPTÄCK STENINGE SLOTTSBY Shopping, restaurang och café, i unik slottsmiljö. Steninge Slottsby

VÄLKOMMEN TILL SIGTUNA — HÄR BÖRJAR SVERIGE

Sigtuna är Sveriges första stad och världens runstenstätaste plats. I över 1000 år har människor från hela världen mötts här. De magiska slotten, den vackra naturen och vattnet, ruinerna och den storslagna historien tillsammans med den unika atmosfären från alla butiker, restauranger, caféer och hotell är några av anledningarna till att Sigtuna är en så älskad plats.

Destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg och Sigtuna stad.

Sigtuna ligger mittemellan Stockholm och Uppsala och omsorgen om våra gäster går hand i hand med vår omtanke om miljön.


Varmt välkommen till en hållbar destination! 

Sommar i Sigtuna

Sommaren är fantastisk i vår fina destination. Oavsett om du vill semestra med familjen, på tu man hand eller tillsammans med vännerna kan vi lova att det finns något för er. Strosa i Sigtunas pittoreska små gränder och kombinera med shopping, guidetur och god mat. 

I destinationen finns så mycket mer. Värt att nämna är fem fina slott, sex golfbanor och en lång Mälarkust, perfekt för att bad och paddling, samt fantastiska förutsättningar för vandring.

Varmt välkomna att uppleva en sommar i Sigtuna!

LOVE Sigtuna

Sigtuna är som gjort för romantik. Här finns alla förutsättningar för att skapa en unik och minnesvärd upplevelse. Oavsett om ni väljer att smita iväg bara ni två eller tar tillfället i akt och anordnar en stor fest är Sigtuna den perfekta platsen. Här finns kombinationen av den pittoreska staden, det natursköna läget vid Mälarens strand, unika platser för en vigsel och bredden i utbudet av härliga festlokaler och boenden. Dessutom är det är enkelt att ta sig hit. För de som sedan vill åka iväg på bröllopsresa är närheten till Arlanda ett extra plus.

Aktivt liv i Sigtuna

Ute är inne. Gör utflykter och hitta på äventyr i Sigtuna.

Upplev och upptäck. Lek och lär. Här är det nära till naturen.

Sveriges närmaste mötesdestination

Sigtuna har i över tusen år varit en naturlig mötesplats.

Mindre än en timme från Stockholm, 15 minuter från Arlanda och 30 min från Uppsala hittar du oss – en av de främsta hotell- och konferensdestinationerna i landet. Med en kapacitet att ta emot från två till 8 500 besökare har vi en mycket bred kapacitet.
Varje konferensanläggning i Sigtuna har sin unika karaktär vad gäller läge, utformning och atmosfär. Maten på våra anläggningar är omtalad och flera av dem har flerfaldigt prisbelönta kockar.

Möten i Sigtuna bjuder på direkt närhet till naturen, vattnet och en atmosfär som är tydligt präglad av vår historia – påminnelser om att man befinner sig i Sveriges första stad.

Välkomna att mötas i en destination full av möjligheter!

Instagram @destination_sigtuna