Sigtuna Möte

Sigtuna historiska marknadsdagar har sina rötter i det sista jordbruksmötet som gick av stapeln i Sigtuna stad 1912. I runt femtio år har lokalbefolkningen och tillresta samlats på sensommarmarknaden som idag är en uppskattad och populär tradition i vår pittoreska lilla stad.

 

Sigtuna Möte är mycket mer än en marknad. Förutom utställare som säljer hantverk, design och spännande matprodukter finns det upplevelser för hela familjen.
Utgångspunkten är traditionen och det genuina. Vi uppmanar såväl besökare som utställare att klä sig i 1912 års anda och Sigtuna stads företagare anordnar en dräkttävling där det delas ut priser till de bäst klädda.

Under Sigtuna Möte 2023 kunde man möta Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin från Elsa Beskows klassiska sagor och stanna upp och lyssna på positivhalaren. Den fina veteranbrandbilen var på plats och det var även de vackra veteranbåtarna som hade sin årliga träff i Sigtuna. Andra rolig aktiviteter var ponnyridning, traditionella lekar för barn, sång och dans. 

 

 

 

Klä dig inför Sigtunamöte