Hoppa till huvudinnehållet
Hjärta på Stora torget i Sigtuna.

Om Destination Sigtuna

Om Destination Sigtuna

Destination Sigtuna AB bildades 1992 och ägdes under flera år gemensamt av Sigtuna kommun och det lokala näringslivet. Sedan 2024 är Destination Sigtuna ett helägt kommunalt bolag.

Destination Sigtunas uppdrag är att arbeta med destinationsutveckling och i samverkan med kommun, näringsliv och civilsamhälle lyfta Sigtuna som destination och skapa upplevelsekraft. Bolaget ska tillsammans med andra aktörer leda utvecklingen av starkare, mer konkurrenskraftiga upplevelser och ansvara för en välfungerande och väl sammanhållen destination.

Besöksnäringen är en av Sigtuna kommuns absolut viktigaste branscher och sysselsätter närmare en femtedel av kommunens invånare. Vi har ett stort utbud av hotell- och konferensanläggningar i vår destination och en miljon gästnätter årligen. Det gör att vi hamnar på fjärde plats i Sverige när det kommer till antalet hotellnätter per år, efter storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö.

Sigtuna är också en plats där det händer mycket och det tycker vi är fantastiskt. Tillsammans med Sigtuna kommuns näringslivsenhet arrangerar vi varje månad Frukostklubben för vårt lokala näringsliv. Vi driver också evenemangen Sigtuna Möte och Sigtuna julmarknader i egen regi, samt stöttar flera andra evenemang på olika sätt.

Destination Sigtunas styrelse hittar ni här.