Sevärdheter

Skoklosters slott

Skoklosters slott är ett av världens bäst bevarade barockslott, beläget på Skohalvön vid Mälarens strand.  

Här möter du greveparet Carl Gustaf Wrangel och Anna Margareta von Haugwitz som lät uppföra slottet i mitten av 1600-talet och du lär känna de människor som har levt och verkat på Skokloster genom tiderna.  

Slottets samlingar med konst, vapen, böcker och textilier är unika i sitt slag både i Sverige och internationellt, och dem kan du ta del av genom våra utställningar, visningar, digitala innehåll och programverksamhet. 

Skoklosters slott ligger ca 30 minuters bilfärd från Sigtuna stad.
Förbered ditt besök genom att titta in digitalt.

Visningar
Under slottets öppettid ges visningar varje kvart. Här får man besöka de praktfulla paradvåningarna, titta in i den Ofullbordade salen och sedan ta sig hela vägen upp till Wrangels spännande rustkammare.

Entré 120 kr. Guidade visningar 150 kr (entréavgift ingår i priset), audioguide 20 kr. Kostnadsfritt för barn och unga upp till 19 år. Biljetterna släpps samma dag och går inte att förboka.

Utställning: Drömmar om Skokloster - mellan slagfältet och stjärnhimlen
I vår permanenta utställning berättar vi historien om Skoklosters slott. Vi berättar den genom slottets unika samling av praktföremål, med världsberömda målningar, böcker, dräkter och himmelsglober.

Barnverksamhet i Paradiset
Välkommen till vår mysiga stuga där slottsfogden har sin kåltäppa. Här kan du utforska naturen och lära dig mer om vad man odlade i Skokloster en gång i tiden. Du kan också pyssla, rida med käpphästar och mycket mera!  Kostnadsfritt och öppet under sommarsäsongen.

Slottssafari för barn 
Kan du hitta djuren som har gömt sig på tapeterna, tavlorna, möblerna eller i taket? När familjen Wrangel bodde i slottet på 1600-talet hade de massor med djur omkring sig. Det var hundar, hästar, fåglar och apor – ja, till och med en björn! 
Barnspåret finns att köpa i butiken på bottenplan.  Pris: 40 kronor  

Museibutiken
I den fina lilla butiken finns vykort, souvenirer, leksaker, smycken och mycket annat. Vårt breda sortiment erbjuder något för både stora och små.

Kontaktinformation

Skoklosters slott
746 96 Skokloster
Telefon: 08-4023018

E-post: bokning@skoklostersslott.se
Hemsida: https://skoklostersslott.se/sv

Hitta hit

Mer från Skoklosters slott

Utbud