Se och göra

Sigtuna Gästhamn

Vattnet var länge den självklara kommunikationsvägen för att ta sig till Sigtuna.
Inte förrän en bra bit in på 1900-talet blev det enklare att ta sig hit landvägen.

Under 1800-talet var det ångbåt som gällde. Men att kliva i land i centrala Sigtuna gick inte. Man fick ta sig an ankringsplatser utanför staden och låta sig bordas i en liten båt till land för 25 öre per person. År 1880 beslutades det äntligen att bygga en ångbåtsbrygga i staden. Den första båten välkomnades påföljande år med salut från stadens kanon.

Idag är hamnen en samlingsplats. Sommartid kan du njuta av det vackra läget, beställa in någon klassisk sommarrätt, god dryck eller glass på den idylliskt belägna Våfflan Hamnkrog & Bar eller bara strosa runt och titta på båtarna.
Om isen lägger sig är Sigtuna även vintertid en populär destination. Här samlas de som gillar att åka långfärdsskridskor och aktiviteten i hamnen kan vara stor.

Sigtuna trafikeras sommartid av flera av rederier.

Vill man komma till Sigtuna med egen båt för att ta del av stadens kultur, natur, mat och shopping finns det gästplatser på nybyggda västra piren samt 15 platser på utsidan av gamla piren. Toaletter, dusch och tvättrum samt sophantering för betalande gäster. Latrintömning längst ut på gästhamnsbryggan.
https://www.sigtunabk.se/gasthamnen/

Kontaktinformation

xxxxx
19330 SIGTUNA
Telefon: 08-59480650

E-post: info@destinationsigtuna.se