Sevärdheter

Wenngarn slott

Sveriges äldsta bevarade brev från 1164 handlar om området Wenngarn, genom århundradena har Vasaätten, statsmän, riddare och riksråd bott och härskat på Wenngarn. Magnus Gabriel de la Gardies magiska slott och sköna barockpark är några pärlor på platsen där ett samhälle byggdes upp under 1900-talet kring Sveriges första alkoholistanstalt.

Wenngarn är idag ett levande bysamhälle anpassat efter människans behov och förutsättningar. En plats fylld av 1000 år av historia som kan göra skillnad för människor som lever, skapar och möts här. Ett levande samhälle där öppenhet och delaktighet är ledord. Wenngarn välkomnar boende, företagare och besökare som vill mötas, utvecklas och inspireras.

Wenngarn är en slottsmiljö med aktiviteter för alla sinnen och åldrar och är alltid gratis att besöka. Wenngarns slott med barockpark är hjärtat i samhället och med utgångspunkt härifrån går det att uppleva 1000 år av ständig förändring, från 1200-talets borg, storgods på 1600-talet, alkoholistanstalt på 1900-talet till det moderna bysamhälle som formas idag. På ett levande område finns alltid något att uppleva.

Kontaktinformation


SIGTUNA
Telefon: 073-5010910

E-post: info@wenngarnsslott.se

Hitta hit