Upplev Mälaren på is

Till Sigtuna vallfärdar entusiasterna som älskar att åka långfärdsskridskor. Lägger sig Sigtunafjärden är det ofta perfekta förhållanden för härliga upplevelser på isen. Plogade banor skapar ökad trygghet och ger riktiga glidarförhållanden. För riktiga skridskoentusiaster arrangeras också Sigtunarännet, ett långlopp på skridskor längs en slinga på 25 km mellan Sigtuna och Rosersberg.

Skridskoåkning på Mälaren

Upplev skridskoåkning på naturis. Med riktig is är det en upplevelse att ta ett varv på den plogade skridskobanan på sjön framför minigolfbanan i Sigtuna. För den som saknar egna skridskor finns det både att hyra och köpa hos Sigtuna Sport och Uteliv på Stora gatan. Tänk på att all skridskoåkning på naturis sker på egen risk. Åk alltid i sällskap med andra och vi rekommenderar att du tar med säkerhetsutrustning som hjälm, isdubbar, ispik, ryggsäck och kastlina. 

Aktuell information om plogade skridskobanor hittar du på Sigtuna kommuns hemsida. 

Sigtunarännet 

Sigtunarännet är ett långlopp på skridskor som går längs en 25 km lång slinga på Mälaren, mellan Sigtuna och Rosersbergs slott. Loppet arrangeras av Sigtuna Sports Club och gick för första gången av stapeln 2018.

Sigtunarännet planeras år 2024 att genomföras den 18 februari. Vi hoppas på en folkfest likt år 2022 med fina isförhållanden och över 2000 personer på plats. Anmälan planeras att öppna senast den 9 februari. Håll utkik på Sigtunarännet.se

Öva skridskoskären i ishallen 

Det finns även flera spolade isbanor i destinationen, både i Märsta, Rosersberg, Steningen och Sigtuna. Samtliga isbanor har belysning. 

Här finns mer info om skridskoåkning i Sigtuna kommun

Pinbackshallen är kommunens ishall i Märsta. Under allmänhetens åkning välkomnar man alla som gillar att åka skridskor. 
I A-hallen kan du prova på att åka skridskor i lugn och ro och kanske lära barnen att ta sig runt på isen. I B-hallen får du använda klubba. Kom ihåg hjälmarna!   
Läs om öppettiderna HÄR. 

 

Skidåkning i Sigtuna

Läs även om skidåkning i Sigtuna. Här finns möjlighet att åka både på längden och utför.