Skridskor

Till Sigtuna vallfärdar entusiasterna som älskar att åka långfärdsskridskor. Lägger sig Sigtunafjärden är det ofta perfekta förhållanden för härliga upplevelser på isen. Plogade banor skapar ökad trygghet och ger riktiga glidarförhållanden. Nu hoppas vi få välkomna åkare till Sveriges största skridskolopp, Sigtunarännet, den 20 februari. 
Åkning i ishall är också möjligt. I Pinbackshallens A-hall kan du prova på att åka skridskor i lugn och ro.  

Naturis

Upplev skridskoåkning på naturis. Med riktig is är det en upplevelse att ta ett varv på den plogade skridskobanan på sjön framför minigolfbanan i Sigtuna. För den som saknar egna skridskor finns de både att hyra och köpa hos Sigtuna Sport och Uteliv på Stora gatan. Tänk på att all skridskoåkning på naturis sker på egen risk. Åk alltid i sällskap med andra och vi rekommenderar att du tar med säkerhetsutrustning som hjälm, isdubbar, ispik, ryggsäck och kastlina. 

Skridskor på Mälaren - Om vi har riktig tur kanske isarna lägger sig i jul. I så fall kan vi varmt rekommendera åkning på våra fina naturisar. Så snart isen vuxit till sig så mycket att den klarar av kommunens plogmaskiner startar arbetet med att få till bra skridskoslingor.  
Köp med varm choklad och magiskt goda bullar eller smörgåsar från något av bagerierna eller caféerna i staden och packa picknickkorgen.

 

Öva skridskoskären i ishallen 

Det finns även flera spolade isbanor i destinationen, både i Märsta, Rosersberg, Steningen och Sigtuna. Samtliga isbanor har belysning. 

Här finns mer info om skridskoåkning i Sigtuna kommun

Pinbackshallen är kommunens ishall i Märsta. Under allmänhetens åkning välkomnar man alla som gillar att åka skridskor. 
I A-hallen kan du prova på att åka skridskor i lugn och ro och kanske lära barnen att ta sig runt på isen. I B-hallen får du använda klubba. Kom ihåg hjälmarna!   
Läs om öppettiderna HÄR 

 

Skidåkning i Sigtuna, 

Läs även om skidåkning i Sigtuna. Finns möjlighet att åka både på längden och utför. Läs mer Här