Hoppa till huvudinnehållet
eventbild
Konst Utställning

Louise Xin: Mer än couture

Välkommen till sommarens utställning med couture-kreationer av den internationellt uppmärksammade modedesignern och konstnären Louise Xin. En utställning som kombinerar konst och hantverk med ett passionerat engagemang för etiskt mode och mänskliga rättigheter.

Självlärda Louise Xin – född i Kina, uppvuxen i Sverige och nu baserad i Paris – visar i sommar 14 av sina praktfulla couture-kreationer på Skoklosters slott. De skimrande materialen organza, brokad och siden är en explosion av färger där klänningarna är som färgsprakande, vackra fjärilar. Här syns hur Louise Xin inspirerats av naturen i sitt konstnärskap, något som också blivit hennes signum.

I utställningen syns kimonoklänningar av traditionell japansk brokad och tygblommor gjorda av meterlånga vintagegardiner i organza. Oväntade möten och en kombination av olika material, är en stark reflektion av designerns multikulturella bakgrund.

Utställningen visas 14 juni – 1 september 2024.
Läs mer om utställningen här.

Foto: Emma Grann. Modell: Ingmari Lamy

Evenemangsdatum

Fre 14 juni 12:00 - Sön 01 september 12:00

Kontakt och plats

Arrangör: Skoklosters slott Plats för evenemang: Skoklostervägen 98–100, 746 96 Skokloster Skokloster Telefon: 084023060 E-post: bokning@skoklostersslott.se Länk till hemsida